Biljana Jeftić iznenadila je sve izbacivši svog supruga Acu Ilića iz njihovog doma i time razbila iluziju o njihovom naizgled savršenom braku iz bajke. Dok je Aca Ilić oduvijek bio škrt na riječima o njihovom privatnom životu, nedavno otkrivanje nekoliko novih detalja od strane same pjevačice rasvijetlilo je pravu prirodu njihove veze.

  • Naime, Biljana je priznala da njihov odnos nije uvijek karakterizirao savršen sklad i red. – Bilo je puno prilika da sam ga zamolio da izađe iz kuće… Ne u doslovnom smislu, nego bi dobrovoljno izašao kad bi postao previše dosadan. Samo što imamo različita mišljenja i različite odluke, pa mu često ljubazno predložim: “Zašto ne izađeš van i provedeš malo vremena s prijateljima?” Ovako, on se ne osjeća uvrijeđeno ili povrijeđeno, nego jednostavno želim malo vremena nasamo – priznala je pjevačica u intervjuu za emisiju “Iz profila”.

– Ne djeluješ mi kao tip žene koja bi htjela izbaciti muškarca iz kuće – primijetila je voditeljka, na što je Bilja uzvratila: Imamo duboko razumijevanje međusobnih misli i emocija. Uostalom, u sretnom smo braku već 35 godina, što govori o razini intimnosti koju dijelimo. Za partnere je ključno da imaju ovu razinu familijarnosti jer nam to omogućuje da predvidimo međusobne reakcije u bilo kojoj situaciji. Došli smo do točke u kojoj riječi među nama nisu potrebne; dovoljan je samo pogled jedno drugome u oči da se kaže da li nešto nije u redu.

  • U takvim slučajevima, jedno od nas će se graciozno povući kako bi drugome dalo prostora. Ove spoznaje Biljana je svojedobno iznijela u intervjuu u emisiji “Magazin In”. Vrijedno je spomenuti da je naš sin, koji je naše jedino dijete, odlučio ne nastaviti s javnom karijerom. Umjesto toga, postigao je akademske uspjehe i diplomirao na Pravnom fakultetu. Neizmjerno smo ponosni na njegova postignuća i smatramo ga svijetlim primjerom uspjeha. Kao pjevački par čvrsto vjerujemo u tradicionalne metode roditeljstva i takav pristup je dao pozitivne rezultate.

Biljana se posebno brine da naši obroci uvijek odišu ugodnom, domaćom atmosferom. Biljana Jevtić, rođena 1959. godine u nišavskom selu Grejač, doživjela je radosno djetinjstvo iako je odrastala u prepunoj kući. Njezini roditelji, mlađa sestra, baka i djed, ujak i drugi stariji rođaci dijelili su malu dvosobnu kuću. Iako je u selu bilo puno posla, Biljana se djetinjstva prisjeća kao nevjerojatno lijepog. Ujutro je išla u školu, a poslijepodne je pomagala roditeljima u kućanskim poslovima ili terenskoj nastavi.

  • Čak i tijekom ljetnih mjeseci, kada bi je otac budio u pet ujutro, nalazila je vremena za učenje i uživanje u društvu svojih vršnjaka. Vrhunac tjedna bili su subotnji plesnjaci u Grejaču, gdje su se svi mogli opustiti i dobro zabaviti. Međutim, djevojke su uvijek bile u pratnji majke, jer je njihov otac bio strog i tradicionalan čovjek. Pošto je bila odlična učenica u osnovnoj školi, upisala je Srednju elektrotehničku školu u Nišu.

 

U početku je prve dvije godine svakodnevno putovala autobusom iz Grejača u Niš, ali je na kraju odlučila živjeti kod tete. U to vrijeme otkriva svoju strast prema pjevanju i uključuje se u kulturno-umjetničko društvo. Kroz ovu udrugu imala je priliku pokazati svoj talent diljem bivše Jugoslavije. Po završetku srednje škole upisala je fakultet u Nišu. No, neočekivana prilika ukazala joj se kada je pozvana da učestvuje u prestižnom natjecanju “Prvi glas Srbije”, kao predstavnik Radio Niša. Unatoč tome što u početku nije razmišljala o glazbenoj karijeri, Biljana je prihvatila priliku i pristala sudjelovati.