Kompozitor Veljko Kuzmančiević jasno posvećuje pažnju svom izgledu, redovno vežba i odlazi na kozmetičke tretmane kako bi održao svoj izgled mladolikim. Međutim, nedavno je počeo da koristi usluge estetskog hirurga, što je potvrdio i na svom Instagram profilu. Delio je video u kojem je posetio doktorku Janu, koja se pobrinula da mu lice izgleda svežije i podmlađeno. Čini se da ovo nije bio prvi put da se podvrgao ovakvim tretmanima.

Verica Rakočević, supruga kompozitora Veljka Kuzmančievića, ima drugačiji pristup očuvanju svog izgleda. Iako je 35 godina starija od supruga, ona neguje svoju kožu Pavlovićevom mašću i održava vitku figuru zdravom ishranom, vežbama i radom u bašti i dvorištu. Kroz svoj režim ishrane, Verica je postigla savršenu liniju, a otkrila je da je doručkovala laneno seme i kefir, dok je za ručak konzumirala barenu ribu. Večeru je često preskakala kako bi postigla svoje ciljeve u vezi sa težinom. Iako voli slatkiše i hranu poput sarme, pasulja i čvaraka, Verica je morala da ograniči unos ovih namirnica kako bi održala zdrav način života. Sada se hrani laganom hranom, posebno ribom, a priznaje da je bila gurman pre nego što je ozbiljno počela da brine o svom zdravlju.Suprug Verice Rakočević svet portal svet

Veljko Kuzmančević je kompozitor koji pokazuje interesovanje za očuvanje svog izgleda. Osim redovnog vežbanja i kozmetičkih tretmana, primetno je da je odlučio da poseti estetskog hirurga kako bi postigao podmlađujuće efekte. Na svom Instagram profilu, podelio je video gde pokazuje rezultate posete doktorki Jani, koja se pobrinula za njegovo lice. U video snimku, Kuzmančević se šali o postojanju “trećeg oka na čelu” nakon tretmana i izgleda zadovoljan rezultatima. Takođe, naveo je da ovo nije prvi put da se podvrgao podmlađivanju. Očigledno je da kompozitor obraća pažnju na svoj izgled i koristi različite metode kako bi očuvao svežinu i vitalnost.

Suprug Verice Rakočević, koja je 35 godina starija od njega, Veljko Kuzmančević deluje kao osoba koja vodi aktivan stil života i brine o svom fizičkom izgledu. Sa suprugom deli različite pristupe očuvanju izgleda, ali svakako pokazuje posvećenost očuvanju svog fizičkog izgleda i odlučuje se za estetske tretmane kako bi postigao željene rezultate.

BONUS TEKST

Brusnica

Brusnica (Vaccinium macrocarpon) postaje sve popularnija biljka. U poslednje vreme se zaista dosta istice njena lekovita moc, pa sve cesce nalazi primenu u lecenju mnogih bolesti. Postoje podaci da su brusnicu kao lek i namirnicu koristili još Indijanci (starosedelacka americka medicina). Njene plodove vole da jedu šumske životinje kao što su medvedi, lisice, ptice…

Najpoznatija podela kada je ovo crveno voce u pitanju jeste na americku i evropsku brusnicu. Evropska brusnica je zimzeleni grm visine od 30cm do 60cm, koji voli kiselo zemljište. Njeni plodovi su crvene boje, kiselog i oporog ukusa. Brusnica je bogata antioksidansima, antocijaninima i flavonoidima.

Ova biljka je izvor mnogih hranljivih, lekovitih i zaštitnih sastojaka koji se koriste i u proizvodnju lekova. Brusnica je bogat izvor flavonoida (antocijanina), flavonola i proantocijanida. Pored toga sadrži visok nivo C vitamina, provitamina A (kao beta karotin), B vitamina (B1, B2, B3), kalcijuma, magnezijuma, fosfora, kalijuma, arbutin i vlakna. Plod ove lekovite biljke ima jako antioksidantsko dejstvo, a dokazano je da ima i antikancerogeno dejstvo.

Brusnica se koristi u ishrani kao: svež plod, sušeno voce, džem, sok, sirup, žele, vino ili caj. Proizvodi se i kao lek u obliku sirupa za decu i tabletama za odrasle.