Lucy Shaw, 34-godišnja žena, u početku je odbacila intenzivan bol u stomaku koji je osjećala kao samo stomačnu bubu. Međutim, bila je iznenađena kada je shvatila da je njeno stanje mnogo teže nego što je u početku očekivala. Dok je moja majka bila u razgovoru sa operaterom hitne pomoći, ispitivana je o bilo kakvim vidljivim znakovima ili posebnostima.

To me je potaknulo da instinktivno dodirnem glavu, nadajući se da ću otkriti korijen svoje nevolje. I tako, u zoru, tačno u 6 ujutro, Jacob je napravio svoj veliki ulazak u svijet. Bolničari su stigli baš na vrijeme da vide kako ga moja majka drži u naručju. Džekson je rođen u 6:15 ujutro, a oba blizanca zahtevala je pomoć respiratora kako bi im olakšali disanje. Osim toga, Lucy, majka, morala je biti podvrgnuta liječenju zbog gubitka krvi. Međutim, nakon mjesec dana intenzivne njege, oba blizanca su postigla izuzetan napredak i sada se smatraju sposobnim za otpust, što im omogućava da se konačno vrate kući.

Lee Abbott, klinički direktor neonatologije u UHNM-u, govorio je o njihovom nevjerovatnom putovanju, iako u originalnom tekstu nisu navedeni konkretni citati. Jacob i Jackson, ovo dvoje izuzetne djece, primljeni su u bolnicu sa po život opasno niskom tjelesnom temperaturom, opasno visokim nivoom kiseline u krvi i alarmantno niskim krvnim pritiskom.

Uprkos ovim zastrašujućim okolnostima, obe bebe su prkosile izgledima i uspele da prevaziđu svoja kritična stanja, koja trenutno napreduju u bolnici. Medicinski tim očekuje da će uskoro biti pušteni, uz minimalnu posebnu pažnju. Lucy, njihova odana majka, izrazila je svoje neizmjerno uzbuđenje i željno iščekuje dan kada će ih konačno moći vratiti kući. Cijela atmosfera koja okružuje ovaj radosni događaj ispunjena je iščekivanjem i neodoljivim osjećajem sreće.