Mediji se često fiksiraju na porodicu Đoković, posebno zato što je Novak Đoković poznat kao najbolji teniser svijeta. Marko je ispričao svoje lično iskustvo kada je u mladosti, tačnije u dvadesetoj godini, naišao na period depresije. Tek kada je upoznao Imaza u Marbelji, počeo je da krene na transformativno putovanje samootkrivanja i samousavršavanja.

Imaz je Marka upoznao sa filozofijom koja daje prednost ljubavi prema sebi kao preduvjetu za istinsku ljubav prema drugima. Ovo uverenje je duboko odjeknulo kod Novaka, i on sada deli isto uverenje. Tokom intervjua za La Rioju, Imaz, osoba koja stoji iza Pepea, ispričala je konkretan incident koji je uključivao Markovo ometanje. Imaz i njegov tim uložili su velike napore da riješe situaciju, a kada je Novak saznao za njihovu posvećenost, izrazio je srdačnu zahvalnost. Ovaj izraz zahvalnosti podstakao je saradnju između Novaka, Marka i pojedinaca koji su uključeni, a njihov rad se proširio na različite lokacije kao što su Dubai, Monte Carlo i Marbella.

Saška Veselinov, koju je odabrao Đorđe, mlađi brat Novaka Đokovića, nedavno se venčala sa najmlađim članom porodice Đoković na svečanoj ceremoniji održanoj u Crkvi Svetog Marka u Beogradu. Venčanje, kao intimna stvar, priredili su samo bliski rođaci iz klana Veselinov i Đoković. Budući roditelji bili su prepuni radosti na svoj poseban dan, željno iščekujući dolazak svog mališana. Zanimljivo, prisustvovao je i Marko Đoković, poznat po svojoj introvertnoj ličnosti.

Na samom kraju ceremonije, ispred crkve je snimljena grupna fotografija na kojoj se vidi Marko, brat Đorđa Đokovića, koji je kamerom uhvaćen kako s ljubavlju gleda svoju partnerku Letisiju. Ovaj neočekivani iskaz naklonosti bio je prijatno iznenađenje za one koji Marka retko viđaju u javnosti, jer on obično zazire od reflektora, preferirajući privatnije postojanje.