Poznata glazbena zvijezda Marija Šerifović ostvarila je svoj san o majčinstvu uz pomoć surogat majke te nedavno postala majka sina koji je rođen na klinici u Los Angelesu. Pjevačica je dugo sanjala o trenutku kada će držati svoje dijete u naručju, a taj san konačno je postao stvarnost.

Proces donošenja odluka trajao je prilično dugo, prema riječima Šerifovića. “Moj proces donošenja odluka bio je prilično dugotrajan, ali kad sam konačno skočio i rekao ‘to je to’, činilo se da je sve ostalo sjelo na svoje mjesto bez napora. Moram priznati golemu pomoć koju sam primio od više sile,” ističe Marija Šerifović.

Ona naglašava važnost dobrog informiranja i okruženja pouzdanim i stručnim osobama u procesu surrogat majčinstva. “Iako ne želim previše pojednostaviti proces, jer je emocionalno i administrativno zahtjevan, nije nemoguć. Možda je to dug put, ali kada postoji nepokolebljiva želja, uvijek postoji način. Moja želja da s nekim podijelim svu ljubav koju imam je najvažnija,” dodaje pjevačica.

Identitet oca djeteta ostaje tajna, budući da je vezana ugovorom o povjerljivosti. Marija Šerifović naglašava da će sin Mario biti potpuno obaviješten o svemu kada dođe pogodan trenutak. U službenim dokumentima, Šerifović je navedena kao jedini roditelj djeteta, ističući da je genetski gledano ona Mariova majka, te da je zakoni Republike Hrvatske i Srbije priznaju kao takvu.

Na pitanje o sličnosti dječaka s njom, Marija odgovara: “Teško mi je još stvoriti mišljenje o njemu, još je dosta mlad. No, vjerujem da za to ima dovoljno vremena.” Pjevačica ističe snažnu vezu s surogat majkom, koja je odigrala ključnu ulogu u ostvarenju njezine najveće želje. “Naša je veza bila nevjerojatno jaka, dok smo svakodnevno razgovarale i suočavale se s kušnjama trudnoće jedna uz drugu. Čak smo zajedno odlazile na preglede,” zaključuje Marija Šerifović.