Nakon namjernog poteza s ciljem osvete prema Dušku, koji je izmakao kontroli, događaj se pretvorio u kompleksan poduhvat, daleko od uobičajene avanture. Ovaj razvoj situacije iskreno je priznala Jelena Karleuša, otkrivajući da brak s Duškom Tošićem, barem formalno, i dalje postoji, ali da su njena ljubavna osećanja prema njemu nepriopadajuća i neuzvraćena.

“Duško i ja i dalje smo formalno u braku, iako on nije u mogućnosti odvratiti iste emocije koje ja osećam prema njemu. Sigurna sam da mu nedostaje ljubav koju sam ja nekada osećala prema njemu. Naš brak sada živi samo na papiru, dok smo se u stvarnosti udaljili. Glavni razlog zašto još uvijek dijelimo isti prostor je zbog naše djece, Atine i Nike. Smatram da oboje zaslužuju prisutnost majke i oca u svojim životima. Duško, kao njihov otac, ima posebno mjesto u mom srcu, i ja bih učinila sve za njega.” Iako je izbjegavala direktno imenovanje Ognjena Vranješa, njen iskren odgovor ostavlja malo prostora za sumnju o kome je riječ i detalje incidenta.

“Namerno odbijam izgovoriti njegovo ime jer ga smatram nevrijednim priznanja. Posljedice moje ‘online greške’ bile su teške i ja sam ih preuzela na sebe. Transparentno sam se suočila s njima, čak i s Duškom. Posljedice s kojima sam se suočila nisu bile proporcionalne incidentu koji je bio daleko od bezazlene avanture.”