Maja Odžaklijevska, talentovana muzičarka i najmlađa među svoje dvoje braće i sestara, rođena je u Skoplju 21. aprila 1952. godine. U nepune dve i po godine njen otac Ljubiša Odžaklijevski, veoma obrazovan čovek, doneo je tešku odluku da ostavi porodicu i preseli se u Beograd.

Nekoliko godina kasnije, Majina majka Dragica Arsenijević, poznata glumica Makedonskog narodnog pozorišta, odvela je Maju i njenu braću i sestre u Švedsku. U Švedskoj je Maja završila svoje osnovno obrazovanje, maksimalno iskoristivši mogućnosti koje joj se pružaju u novom okruženju. Tokom nastupa na „Maksimetru“, Majin izuzetan nastup privukao je pažnju Radoslava Graića, renomirane ličnosti u svetu pozorišta. Impresioniran njenim talentom, ponudio joj je malu ulogu u pozorišnoj predstavi “Rable” Žan-Luja Baroa.

Za Maju je ovo bila značajna prilika, jer je predstava trebalo da bude izvedena na velikoj sceni prestižnog Narodnog pozorišta u Beogradu. Predstava je trajala dvije sezone, pokazujući Majinu izuzetnu sposobnost da očara publiku svojim pjevačkim i glumačkim umijećem. Od tog trenutka Majina karijera je krenula u punom jeku. Njen izuzetan talenat i posvećenost svom zanatu doveli su je do novih visina uspeha u muzičkoj industriji.

Postala je istaknuta ličnost ne samo u Skoplju već i na međunarodnoj operskoj sceni. Majin san da postane operska pevačica konačno se ostvario, a ona je bila odlučna da maksimalno iskoristi svoj novostečeni uspeh. Godine 1971. Majina karijera je dostigla nove visine kada je debitovala na renomiranom festivalu Beogradsko proleće. Ovo je za nju bio značajan povod, koji je označio zvaničan početak njene slavne karijere na festivalskoj sceni. Njeno izvođenje pesme “V oblak sonce” očaralo je publiku i učvrstilo njen status zvezde u usponu u muzičkoj industriji. Nakon što se Maja vratila u Skoplje, donela je odluku da ostvari svoj životni san da postane operska pevačica.