Pjevač Haris Džinović u ponedjeljak navečer se našao u situaciji da mora kontaktirati policiju kada je njegova bivša supruga Melina Džinović nasilno ušla u njegovu vilu na Senjaku i odbila ga pustiti. Kurir je otkrio da je hitna mjera privremene zabrane kontakata. Umjesto privođenja, bivšim supružnicima uručeni su pozivi te su se dobrovoljno pojavili u policijskoj postaji.

 

  • Predmet je proslijeđen tužiteljstvu, gdje je dežurna državna tužiteljica utvrdila da nema razloga za produženje hitne mjere. Procjena tužiteljstva je da je opasnost od nasilja u obitelji zanemariva, čime je opovrgnuta potreba za produljenjem izrečene hitne mjere. Ovu informaciju Kurir je provjerio u izravnoj komunikaciji s tužiteljstvom. Podsjećamo da se pjevač, kako je Kuriru potvrđeno, obratio policiji jer mu bivša supruga nije dozvolila da ode iz vile na Senjaku. Prema njegovoj izjavi za Kurir, on je bio odsutan u prostorijama u trenutku Melininog dolaska. Državljanstvo joj je oduzeto zbog odluke da napusti obitelj i osnuje zasebno prebivalište. Evidentno je da je ona ta koja se bavi sumnjivim ponašanjem i druži s određenim osobama.

Večeras je neočekivano stigla u kuću, skuhala kavu i smjestila se, ne pokazujući namjeru da izađe. Po mom dolasku pokazala se grubo i počela me provocirati, zbog čega sam inzistirao da napusti prostor i pokupi svoje stvari. Međutim, ona je odlučno odbila. Ostajući pribran, ponovio sam svoj zahtjev da ode, na što je ona hrabro rekla: “Svaki centimetar ove kuće pripada meni jednako kao i tebi.” Kao odgovor, podsjetio sam je da ako sud utvrdi da je njezin, može ga dobiti.

 

  • Haris prepričava ovu razmjenu. Kada su vlasti stigle na mjesto događaja, obje strane su ustvrdile da nije bilo nikakvih svađa, a potom su dale svoje izjave u vezi s incidentom. Tijekom cijelog incidenta držao sam se s poštovanjem i primjereno prema njoj, osiguravajući da nema razloga za pritužbu kada vlasti stignu. Kao mjeru predostrožnosti, dobrovoljno sam predao svoje dozvoljeno oružje policiji, što je rezultiralo privremenim oduzimanjem. No, uvjeravali su me da će biti promptno vraćeno jer je sve bilo u redu. Policija me pohvalila za pribrano i dostojanstveno ponašanje tijekom ove kalvarije. Vrijedno je spomenuti da sam nakon napada na bivšu suprugu proveo značajnih pet sati dajući iskaz policiji, što je u konačnici dovelo do toga da su objema stranama izrečene zabrane prilaska prema standardnom protokolu.

Haris Džinović, rođen 20. rujna 1951. godine u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, poznati je pop-folk pjevač iz iste zemlje. Pogledajmo neke važne detalje o njemu: Haris Džinović, poznati i utjecajni pjevač u bivšoj Jugoslaviji, postao je poznat 1970-ih. Tijekom svoje slavne karijere producirao je opsežan repertoar albuma i singlova, zaradivši bezbrojna priznanja i osvojivši publiku diljem cijele regije.

 

  • Džinovićev jedinstveni stil pjevanja i nepogrešiv vokal učinili su ga poznatim u svijetu glazbe. Njegove zadivljujuće melodije spajaju elemente zabavne, narodne i tradicionalne bosanske glazbe, osvajajući slušatelje svih dobi i generacija. U repertoaru njegovih renomiranih pjesama nalaze se “Neću ljepša biti”, “Kako mi nedostaješ”, “Koševo”, “Sve me lažeš”, “Prsten i lančić zlatan” i brojne druge. Duboki utjecaj njegovih hitova na vrhovima ljestvica odjeknuo je glazbenim krajolikom Balkana. Haris Džinović je poznat po svojoj dinamičnoj scenskoj prisutnosti i zadivljujućim nastupima uživo diljem regije. Uljepšao je bezbroj koncerata i festivala, ostavivši neizbrisiv trag u sjećanju publike svojim nezaboravnim nastupima.

Džinovićeva bračna zajednica je s voljenom suprugom Melinom, a zajedno su dobili dvoje potomaka, sina Amira i kćer Ajlu. Značaj obiteljskog života ima veliku vrijednost u njegovom srcu i često ističe nepokolebljivu podršku koju mu pružaju njegovi najmiliji. Svojim glazbenim talentom i inovativnim pristupom, Haris Džinović ostavio je neizbrisiv trag na glazbenoj sceni Balkana.

 

  • Njegove su se melodije utkale u tkivo kolektivnog sjećanja, nadilazeći generacije, a njegov se utjecaj na popularnu glazbu i dalje prepoznaje i divi mu se do danas. Haris Džinović, renomirani pjevač, ostavio je značajan utjecaj na glazbenu scenu Balkana, a navedeni detalji samo zagrebaju površinu njegovih zapaženih postignuća.