Balkanom su počele da se šire vijesti o dubokoj želji Emine Jahović za istinskom ljubavlju. Talentovana kantautorka čvrsto je verovala da se njena sudbina ispreplela sa sudbinom Mustafe Sandala, zamišljajući život zajedništva. Kako je njihova ljubav cvjetala, blagoslovljeni su sa dva dragocjena sina, Jamanom i Javuzom. Njihov sindikat nije procvjetao samo emocionalno već i finansijski, jer su marljivo radili ruku pod ruku na izgradnji prosperitetne budućnosti.

Međutim, sudbina ih je izigrala okrutan trik, uzrokujući da se njihovo pažljivo izgrađeno carstvo sruši, slično veličanstvenoj kuli od karata koja se sruši u trenu. Nažalost, ostaci njihovog nekada lijepog postojanja, posebno u očima kolega muzičara, brzo su izbrisani iz sjećanja. Nakon njihovog razvoda, Turčin je donio svjesnu odluku da potpuno zanemari svoje obaveze i kao bivšeg muža i oca, zanemarujući u potpunosti svoje obaveze.

Shodno tome, pevačica je već duže vreme neumorno vodila sudske sporove, nadajući se da će obezbediti prava za svoje naslednike. Ova tekuća bitka na sudovima navela je mnoge da dovode u pitanje autentičnost njihove ljubavi, jer se vjeruje da istinska ljubav nikada ne bi rezultirala tako bešćutnim tretmanom. I pored svih izazova i poteškoća sa kojima su se suočavali, Emina Jahović i dalje gaji osjećaj ljubavi prema ocu svoje djece. Međutim, važno je napomenuti da ova ljubav nije romantične prirode.

U stvari, Emina je već odavno priznala da su intenzivne emocije i strast koje su nekada postojale između njih nestale dvije godine prije njihovog raskida. Ipak, Emina prepoznaje značaj održavanja prijateljskog i brižnog odnosa sa svojim bivšim, prvenstveno za dobrobit njihove djece. Ona čvrsto vjeruje da njeni sinovi promatraju i upijaju pozitivne interakcije između svojih roditelja, što zauzvrat doprinosi njihovom emocionalnom rastu.