Nedavno je održana premijera domaćeg filma Jorgovani u kojemu glavnu mušku ulogu tumači Ivan Bosiljčić. Ivan Bosiljčić, talentirani srpski glumac, rođen je 1979. godine u Užicu. Značajan je njegov doprinos kazalištu, filmu i televiziji. Trenutno je stalni član cijenjenog dramskog ansambla Narodnog kazališta. Na svoj kazališni put Bosiljčić je krenuo hrabrom odlukom da napusti Užice tijekom treće godine srednje škole.

Preselio se u Novi Sad, gdje je s nestrpljenjem upisao satove glume kod profesorice Vide Ognjenović. Nakon uspješno završenog četvrtog razreda srednje škole službeno je započeo prvu godinu Umjetničke akademije. Godine 2001. diplomirao je i od tada živi i radi u Beogradu. Bosiljčićev izvanredan talent za pjevanje i plesanje doveo ga je do istaknutog položaja, učvrstivši njegov status jedne od istaknutih osoba modernog glazbenog kazališta u Beogradu. Zajedno s Nebojšom Dugalićem pripala mu je isključiva čast da bude jedini dobitnik cijenjene Sterijine nagrade, odajući im priznanje za izniman doprinos na području mjuzikla.

Dobio je pohvale za izvanredan portret Maneta u glasovitom mjuziklu Zona Zamfirova, a 2013. je nagrađen Sterijinom nagradom. Prije slavne glumačke karijere, Bosiljčić se punih 16 godina aktivno bavio folklorom. Osim što tečno govori engleski i ruski, vlada i nizom drugih jezika. S gorljivom strašću za recitiranje i poeziju, on orkestrira zadivljujuća i melodična okupljanja diljem regije. Od 2014. godine preuzima ulogu predavača, pružajući neprocjenjivu podršku profesoru Ognjenoviću na odsjeku glume na Akademiji likovnih umjetnosti.

Ivan Bosiljčić 2011. godine otisnuo se na romantično putovanje s cijenjenom regionalnom glazbenom umjetnicom Jelenom Tomašević, gdje je rodila njihovu dragocjenu kćer Ninu. Na početku svoje glumačke karijere Bosiljčić je iskazivao izniman žar odlazeći na audicije bez formalnih poziva, što mu je otvorilo vrata brojnim uzbudljivim glumačkim prilikama. Sredinom 2000-ih postigao je uspjeh u osiguravanju manjih uloga u filmu “Te quiero, Radiša” i kritički hvaljenim TV serijama “Obiteljsko blago” i “Dolari stižu”. No, tek 2006. godine Bosiljčićeva karijera vrtoglavo raste ključnom ulogom u filmu “Strah od letenja”.

Ivan Bosiljčič i Jelena Tomašević nerazdvojan su par koji zrači bračnom srećom i obiteljskom radošću. Njihova vječna veza učvrstila se 2011., izbrisavši svaki trag Ivanovih prijašnjih ljubavnih veza. Kao i svaki drugi par, Ivan i Jelena su tijekom svoje veze nailazili na brojne prepreke i nesuglasice. Naime, njihovi su se putevi ukrstili na vrhuncu njihovih karijera, što je izazvalo goleme javne intrige u njihovom sindikatu. Jelena je njihov privremeni razlaz pripisala ogromnoj pažnji koju su dobivali. U iskrenim intervjuima za medije otvoreno je rekla da su njezini osjećaji prema Ivanu ostali nepromijenjeni i nakon njihovog prekida.

Ova emocionalna previranja spriječila ju je da izvede pjesmu pod naslovom “Da mi je da se vrati moj dragi”, koja ju je prikazala kao “očajnu ženu” koja žudi za Bosiljčičevim povratkom. Tek nakon pomirenja Jelena je osjetila da je spremna snimiti pjesmu. U to vrijeme Ivanova golema popularnost učinila ga je predmetom obožavanja brojnih djevojaka, a uloga glavnog protagonista u mjuziklu Cigani lete u nebo dovela je do sudbonosnog susreta s balerinom Lidijom Novaković. Iako je njihova ljubavna veza bila kratka, svega nekoliko mjeseci, Jelena i Ivan uspjeli su pronaći trajnu bračnu sreću. Dolazak kćerkice Nine dodatno je uljepšao njihovu sreću.