U posljednje vrijeme primjetan je porast trenda mladih pojedinaca koji prihvataju otvorene veze ili potpuno zanemaruju instituciju braka. Međutim, takve trajne veze postaju sve rijeđe u današnjem društvu. Kada je Ljuba Aličič napunio 20 godina, stupio je u brak i ženio se sa svojom voljenom Željanom.

U njihovom savezu rođen je sin Dejan, koji će kasnije krenuti na muzičko putovanje slično onom njegovog talentovanog oca. Od 1988. godine Ljuba Aličič je ostao vjeran u braku sa Željanom, koju s obožavanjem naziva oličenjem ljubavi u svom životu. Tolika je bila njegova naklonost prema njoj da je čak komponovao iskrenu melodiju pod nazivom “Sviraj za Željanu” kao omaž njihovoj trajnoj vezi. Prema Ljubinim riječima, on vjeruje da je imao nevjerovatnu sreću što je otkrio ženu koja posjeduje i ljubaznost i pouzdanost, a koja ima isto ime kao i njihovo zajedničko domaćinstvo.

Veza između njih karakterizira neosporna ljepota i besprijekoran sklad. Kada je naš tim posetio njihovu rezidenciju u Šapcu, Željana nas je ljubazno i ​​srdačno dočekala raširenih ruku, a njen blistavi osmeh obasjavao je dvorište njihove voljene porodične kuće. Ljuba skreće pažnju da cijelu kuću krasi ekstravagantan prikaz zlata. Ističe da su ih prethodna putovanja po Americi vodila ka nabavci luksuznog porculana, koji sada krasi razne prostorije kuće. Osim toga, njihova nabavka vrijednog egipatskog namještaja dodatno je doprinijela ukupnoj veličini rezidencije.

Brojni pojedinci dive se njihovom besprijekornom ukusu u uređenju interijera i antikvitetima, cijeneći jedinstven spoj elemenata. Međutim, postoje i drugi koji to vide kao oblik kiča, vjerujući da je ekstravagantno trošenje na stavke koje smatraju nespojivima nepotrebno i za žaljenje.