Odlukom HBO-a da za treću sezonu serije “Bijeli lotos” angažira drugog glumca, svjetla reflektora odmah su se prebacila na Miloša i zaokupila pažnju mnogih. Međutim, na iznenađenje mnogih Miloš nije imao burnu reakciju, iako su mnoge njegove kolege osudile ovaj potez HBO produkcije. 

Glumac je postao tema razgovora, a brojni kolege javili su mu se kako bi izrazili podršku i čvrsto istaknuli uvjerenje da politika i umjetnost trebaju ostati odvojene. Začudo, Miloš Biković se neočekivano našao na meti jednog od svojih kolega glumaca. Eva Ras je u televizijskom nastupu otvoreno izrazila svoje mišljenje o mladom kolegi.

Glumica je jasno dala do znanja da se nije upuštala u rasprave o Hollywoodu i da je ne zanimaju njegove aktivnosti. Nadalje, iznijela je svoje negativno osobno iskustvo s Bikovićem. Duboko me zabrinjava činjenica da je Biković prije tri godine, kad je Lečić bio suočen s napadom, svojevoljno stavio svoje ime na peticiju kojom se tražila zabrana Lečićevih nastupa. Kontroverza koja je nastala nije bila tako istaknuta u to vrijeme. Međutim, u međuvremenu se pokazalo da je Lečić nevin. Nažalost, ta je krucijalna informacija tada bila zanemarena. Našao sam se u jedinstvenoj poziciji, zalažući se ne samo za Lečića nego i za Bikovića i sebe, kao rijetka ptica koja se zalaže za pravdu.

Molim vas da me ne pokušavate uvjeriti da je moguće postojanje demokracije u kojoj se pojedinci mogu otvoreno suprotstaviti vlastitoj zemlji i njezinoj politici. U slučaju da se Amerika svrsta uz Ukrajinu, bilo bi potpuno predvidljivo da istaknuta osoba u Rusiji izrazi podršku vlastitoj naciji. Kolegica im je pozornost usmjerila prema Milošu Bikoviću; međutim, jasno su dali do znanja da još uvijek duboko cijene njegove iznimne glumačke vještine.

Bikovićev će glumački talent opstati, kao i u prošlosti. Primijetio sam članak u novinama koji potvrđuje tu činjenicu. Naši su mediji doista izuzetni. Opisuju ga ne kao bilo kojeg karaktera, već kao karizmatičnog gurua koji posjeduje sklonost flertu. Živeći u granicama ovoga naroda, dijelim bol nekoga tko je svoju karijeru gradio upravo u ovoj zemlji i gradu, da bi naišao na odbacivanje, kao što je bio slučaj s Lečićem. Nekada se vjerovalo da je to uobičajena pojava, rekla je glumica.

Beograd, 22.06.2022. Milos Bikovic, Juzni vetar, Ringier Foto Snezana Krstic