Odluku o skrbništvu nad nasljednikom hrvatske pjevačice Severine Vučković i srpskog biznismena Milana Popovića službeno je objavio Vrhovni sud. Međutim, odluka se nije svidjela niti pjevačici niti široj javnosti koja je svoje nezadovoljstvo javno iskazala na društvenim mrežama. 

U izazovnom razdoblju kada je Severina Vučković izgubila skrbništvo nad sinom u ruke bivšeg supruga Milana Popovića, podršku pjevačici pružili su brojni ugledni pojedinci. No, Vedrana Rudan nije bila među onima koji su stali uz Severinu u ovim teškim vremenima. Nasuprot tome, Severina je javno pozvala na sučeljavanje nakon što se svrstala uz Popovića, pokazujući svoj stav o tome. Draga Vedrana Rudan, ispunjen sam uzbuđenjem što mogu najaviti da ću ove subote posjetiti Vaš grad Rijeku. Upućujem vam poziv da mi se pridružite. Iako neću biti sam, jer će Dvorana mladosti vrvjeti oduševljenim posjetiteljima, ipak bih volio s vama popiti kavu. Ako je dopušteno, možete provesti vrijeme i s mojim suputnikom. Željno očekujem vašu prisutnost. S ljubavlju, Lijepa Vaša.

Moram naglasiti da ću zahtijevati vašu prisutnost. Nadalje, neophodno je da shvatite da će moja ljubav prema vama trajati do kraja mog postojanja. Kada je u medijima osvanula vijest da je Vedrana Rudan po drugi put izgubila skrbništvo, iskoristila je priliku i uputila Severini otvoreno pismo kojim je podsjetila na situaciju. Severina se ponovno našla bez djeteta, a to više ne čudi s obzirom na postupke hrvatskih institucija. U hrvatskom kontekstu, Severina je žena koja odiše muževnom energijom od trenutka kada se pojavi u javnosti. Žudi za slavom i bogatstvom, a otišla je čak i do izvanbračnog djeteta.

Zašto žene jednostavno ne naruče društvo putem pošte? Namjerno provocira etablirane institucije, ne poštujući odgojiteljice, odgajateljice u vrtiću, niti kolegice na poslu. Od njezine drskosti nisu izuzeti ni časni suci. Ova odvažna baka samouvjereno se nosi i prepušta si piće ili dva. Možda gnjavi muža iza zatvorenih vrata dok priprema ručak, razmišlja o nadolazećem peglanju i, možda, intimnom susretu kasnije navečer. Dok ona čisti kuću, a on gasi televiziju… Ali ne!

Izražavajući svoju želju da prigrli javnu osobu, ona želi inspirirati druge žene. Slijedeći tradicionalne vrijednosti skromne hrvatske žene, ona se želi osloboditi odgovornosti majčinstva, vjerskih i kućanskih obaveza. “Ups!” napisao je Rudan dodajući daljnja razmišljanja. Severina ostaje nesvjesna prave prirode svoje zemlje. Preglasno govori, preduboko razmišlja i želi sina uz sebe. Opće je poznato da 99 posto Hrvatica nakon razvoda ima djecu. Severini se ne može zamjeriti što mi koji smo u braku postali očevi nismo Severinini očevi. Mi smo jednostavno obične bake, žene koje imaju pravo imati djecu. Često ta prava prelaze sve granice. Nakon rastave, zadržavamo pravo osigurati svojoj djeci hranu, odjeću i obrazovanje. Nitko im ne može oduzeti zadovoljstvo plaćanja njihove obuke, usmjeravanja i osiguravanja krova nad glavom. Neke sretnice primaju mjesečnu alimentaciju od 150 eura. Ovo su samo neke od Rudanovih izjava.