Halid Bešlić, poznati vokal narodne glazbe porijeklom iz Bosne i Hercegovine, nadaleko je poznat po svojim zadivljujućim melodijama kao što su “Neću, neću dijamante”, “Zaljubljen sam u tu ljepotu”, “Prvi poljubac”, “Čardak”, “Miljacka”, “Dvadesete” i mnoge druge. Rođen 20. studenog 1953. godine u selu Knežina kod Sokoca, Halid trenutno živi i svoju glazbenu karijeru ostvaruje u Sarajevu. Kroz više od četiri desetljeća braka sa Sejdom Bešlić blagoslovljeni su sinom Dinom.

Dok Halid radije ne govori o svom privatnom životu, on stalno naglašava značajnu ulogu koju Sejda igra kao njegova primarna podrška, kako u njegovom privatnom životu tako iu profesionalnim nastojanjima. Počevši kao skromni kafanski pjevač, Halidov talent sada je prerastao stadione. U ranim fazama svoje karijere susreo se sa svojom sadašnjom suprugom Sejdom. U intervjuu je ispričao slučajan susret. Kao mladi pjevač, Halid se često družio sa Sejdinom sestrom, koja je slučajno radila u restoranu u kojem je nastupao.

Jednog dana ga je pozvala da im se pridruži na ručku u njezinoj kući. Tamo je Halid prvi put ugledao Sejdu i počelo je njihovo romantično putovanje. Začudo, nakon samo šest spojeva, Halid ju je zaprosio. Trenutak za pamćenje zbio se 8. ožujka 1979. godine na proslavi rođendana njezine sestre u restoranu. Sejda je, pretpostavivši da se radi o šali, šaljivo pristala, natjeravši svoje prijatelje da brzo obavijeste njene roditelje. Iste noći Sejda je odvezena u Knežinu i predstavljena Bešliću kao Halidova buduća supruga. Otprilike dva tjedna kasnije svoju su ljubav zapečatili vjenčanjem.

Tijekom određenog slučaja, otvoreno je razgovarao o svojoj drugoj osobi i otkrio dar koji mu je dala tijekom njihovog prvog susreta.Tijekom mog susreta sa svojim suprugom, nastupao sam u lokalnom objektu, pjevao pjesme i čak uspio producirati svoju inauguralnu skladbu. U međuvremenu je moj voljeni bio zaposlen u tvornici slastica. U svjetlu toga, nagovarao sam je da napusti svoje zanimanje, ne shvaćajući veliku obvezu koju bih time preuzeo. U intervjuu za regionalni tisak, iskreno sam izrazio te osjećaje.

Zbog toga naša zajednica traje četiri desetljeća i ne planiramo se rastati do posljednjeg daha. Obuhvaća i privrženost i rutinu, ali kako muškarac stari, njegova ljubav prema sebi jača. Unatoč svim željama koje imamo, odlučni smo da ostanemo zajedno. Halid i Sejda, ponosni roditelji, odgojili su svog sina Dinu u uspješnog poslovnog čovjeka, što je dokaz njihove ljubavi i usmjeravanja.