Konstrakta, sada već poznato umjetničko ime Ane Đurić, svojim je hitom “In corpore sano” izazvala pravu revoluciju u muzičkoj industriji. Prije nešto više od dvije godine cijela se populacija našla kako pjeva zaraznu melodiju, “umjetnik mora dati prednost svom zdravlju”, dok je popularnost već pomenute pjevačice samo nastavljala rasti. 

Međutim, ispod naizgled bezbrižnih tekstova krije se duboka poruka koja odjekuje u svima nama. Unatoč izvanrednom uspjehu na “Euroviziji” i osiguravanju impresivnog petog mjesta u Torinu, Ana je donijela hrabru odluku da ove godine teži još većim visinama natječući se u Malmöu sa svojim posljednjim singlom “Novo, bolje”. O nastupu ove prave dame kruže primjedbe, tvrde da nije ništa novo. Međutim, Konstrakta se namjerno trudi prosvijetliti sve na zadivljujući način. Kroz cijeli njen nastup proteže se pozadina s riječima: “Epizoda druga: Niti nova, niti bolja.” Ovo šalje jasnu poruku – novost nije uvijek jednaka poboljšanju!

Konstrakta, koji je uz Zoe Kidu dio benda “Zemlja gruva” od njegovog osnivanja 2007. godine, dosljedno se ističe svojim dubokim i provokativnim tekstovima. Ono što ga izdvaja je njegov nepokolebljiv stav na koji prolazna moda ne utječe. Početkom 2000-ih probila se na glazbenu scenu kao članica relativno nepoznate elektronske grupe Mistakemistake. No, svoj vokalni talent pokazala je tek sa srpskom grupom Zemlja grova! da je stekla afirmaciju na srpskoj glazbenoj sceni. Zajedno su objavili tri studijska albuma: “VTF Is Gruveland?” (2010.), “Dino in Grooveland” (2013.) – s obradama pjesama popularnog hrvatskog pjevača Dina Dvornika – i “Što stvarno želiš?” (2016). Među najzapaženijim hitovima benda su “Najlepše želje” (2010.), “Nisam znao da ovo želim” (2011.) i “Jače manijače” (2013.). Sudjelovala je i na glazbenom festivalu Beovizija 2008. i 2009. s izvedbama “Čudesni svetovi” i “Svejedno mi je”. Zemlja je grooving!

Malo je poznato da je pjevačica zapravo diplomirala arhitekturu. Osim toga, ponosna je što je majka i kćeri i sina, Lene i Nikole. Ana je 2009. godine ušla u brak s Milanom Đurićem koji je, kao i ona sama, diplomirao na Arhitektonskom fakultetu, što često spominje na svojim društvenim mrežama. No, dok je Milan odlučio ostati u arhitektonskom polju, Konstrakta se odlučila za drugačiji put karijere. Godinama se odvija njihova ljubavna priča koja potječe iz studentskog doba. Naima je prilikom upisa na Arhitektonski fakultet u Beogradu upoznala svog budućeg supruga, koji je na istoj ustanovi radio kao asistent. Ovo je bit života. Umjesto da se na dulje vrijeme posvetim dizajnu, odlučila sam dati prioritet svojoj obitelji i biti prisutna uz svoju djecu. Shvatio sam da bi moj doprinos zajednici bio utjecajniji kroz moje trenutne bavljenja, a ne kroz arhitekturu.

Otvoreno priznaje svoju sklonost tradicionalnim vrijednostima i uvjerenjima. Kao domaćica, nalazim utjehu u tome što sam kod kuće i dajem prednost svojoj obitelji, prihvaćajući tradicionalnu ulogu koja dolazi s tim. To mi donosi radost i ispunjenje. Jedan aspekt koji posebno ističe je nepokolebljiva podrška supruga u svim njezinim nastojanjima. Ona čvrsto vjeruje da njezina postignuća ne bi bila moguća bez njegove prisutnosti u njezinu životu. Iako možda nije istaknuta figura u očima javnosti, ona stalno nalazi povoljne uvjete koji je pokreću prema postizanju svakog cilja koji postavi. Ovaj posao je nedvojbeno izazovan, što je dobro poznato onima koji se njime bave. Prisutnost uzajamne podrške ključna je u prevladavanju ovih poteškoća. Teško je zamisliti ustrajnost i dovođenje zadataka do kraja bez podrške drugih. Bez takve podrške, pitam se bih li imao istu razinu odlučnosti da izvršavam svoje odgovornosti.