Jelena Karleuša na Instagramu je svojim pratiteljima hrabro ispričala o jednom od najizazovnijih trenutaka s kojima se suočila u životu: srcedrapajućem otkriću i gubitku djeteta tijekom braka s Duškom Tošićem. Samo nekoliko trenutaka prije svog inauguracijskog koncerta na Ušću, našao sam se na Bulevaru Nikole Tesle, baš kad je nastup trebao početi.

 

  • Sjedeći u šatoru iza pozornice, nisam mogao shvatiti što mi se govori. Iako sam očekivao veliku gužvu, nisam očekivao da će koncert kasniti sat vremena kako bi se prilagodio priljevu posjetitelja, posebno s obzirom na intenzivnu reakciju medija i zabranu s kojom sam se trenutno suočavao. Živo se sjećam kako je moj producent ušao u šator i naredio nam da širom otvorimo vrata i prekinemo prodaju ulaznica jer inače koncert neće početi prije ponoći. I tako smo slijedili njegove upute. Neposredno prije izlaska na pozornicu uručene su mi sutrašnje novine. Naslovnice su bile ukrašene s dvije riječi: “prazno” i “slomljeno”. Nije bilo dostavljenih fotografskih dokaza. Oh, i obaviješten sam da moj kolega nije imao dovoljno vremena da dovrši multimedijski prikaz za ekrane.

Ispod pozornice skupio sam se na dizalu koje me trebalo podići, a uši su mi bile ispunjene gromoglasnim klicanjem publike. Pokraj mene je netko pitao: “Što ćemo?” Sa suzama koje su mrljale moju šminku, nasmiješila sam se i odgovorila: “Idemo.” Karleuša je napisala ove riječi i nastavila: “Jelena je rekla da počinjemo”, dok je asistent vikao u bubicu i davao znak režiseru. Zvuk koji je eruptirao bio je drugačiji od svega što je Beograd ikada doživio, produkcija neviđene veličine.

 

  • Dok se dizalo uspinjalo, ugledao sam nepregledno more ljudi. “Fighting wheels brothers, fighting machine…” odjekivalo je zrakom, popraćeno basom koji je pulsirao mojim bićem. Ti si borbena mašina, Jelena, pomislio sam, vjerujući da će ovaj trenutak suza biti posljednji. Oh, kako sam bio u zabludi. Stisnuvši zube, koncert sam izveo u gotovo mraku, jer ekrani nisu prikazivali nikakvu multimediju. Publika mi je skandirala kako me voli. Nisam znala da sam nosila dijete u sebi. Nedugo nakon koncerta na Ušću stigla mi je poražavajuća vijest. Maleni bljesak koji je predstavljao otkucaje bebinog srca na ultrazvučnom monitoru ostao je mutan. Nakon tog koncerta doživio sam jednogodišnju pauzu od pjevanja, kao da sam napravio neki težak prekršaj. Osjećao sam se kao da sam nekome oduzeo život, kao što je JK izrazila u dirljivoj i tužnoj objavi.

Nakon teškog gubitka svoje bebe, ispričala je kako se izvukla iz dubine očaja. Nadalje, kao potvrdu onoga što sam iznio u svom prethodnom postu, želio bih napomenuti da su me, dok sam izlazio iz liječničke ordinacije, obavijestili da je prestao jedan maleni otkucaj srca. U tom ranjivom trenutku paparazzi su me snimili: natečenu, uplakanu i bez šminke. Sljedeći dan ove su slike krasile naslovnicu uz naslov “Senzacija! Svjedočite pravom izgledu Jelene Karleuše bez šminke! Šokantne fotografije!”

 

  • Ove su slike naknadno kružili oni koji su me htjeli poniziti, pod pretpostavkom da je moja briga bila isključivo u tome da me se percipira kao neprivlačnu. Međutim, nikad se nisam smatrala lijepom; sasvim suprotno. Istovremeno, usred ovog mučnog razdoblja, svjetski mediji su me otkrili i počeli objavljivati ​​fotografije koje sam snimio na pozadini bijelog zida na svojoj terasi. Tijekom mog boravka tamo, postao mi je dnevni ritual bilježiti trenutke fotografijom i dijeliti ih sa svijetom. To je postao moj jedini oblik nastupa i veze s publikom. Svako jutro bih se pažljivo našminkala i izašla na terasu. U početku sam postao predmet sprdnje na platformama društvenih medija, sve dok moje slike nisu privukle široku pozornost međunarodnih medija.

Zamah je rastao eksponencijalno, do točke u kojoj mi je čak i sama Kim Kardashian napisala pismo puno hvale. Uspoređivali su me s njom, a brojne televizijske ekipe iz cijeloga svijeta hrlile su u Beograd da me intervjuiraju. Hvalili su me kao vrhunsku balkansku senzaciju, uspoređujući me s Madonnom i Lady Gagom. Vješto sam održavao fasadu da imam istaknutu poziciju u svojoj zemlji, prikrivajući istinu da sam zapravo bio zabranjen i marginaliziran. Bilo bi teško nekome iz zapadnog svijeta objasniti razloge za to, pogotovo kad ih ni sama nisam bila u potpunosti svjesna – zaključila je Jelena.