U području u kojem živimo postoji dugogodišnji običaj duboko ukorijenjen u našoj tradiciji, usmjeren na iskorištavanje i prihvaćanje pozitivne energije. Mirnog i jasnog uma, lagano zapalite tamjan, pažljivo posmatrajući kako plamen delikatno pleše po mirisnom štapiću. Zatim pronađite određeni prostor ili prostor u svom svetom svetištu gdje možete stvoriti spokojnu i skladnu atmosferu.

Ovaj prostor bi trebao biti oslobođen od ometanja i prožet osjećajem spokoja, omogućavajući vam da u potpunosti uronite u ritualni proces. Rasporedite kadionicu, posudu posebno dizajniranu za držanje zapaljenog tamjana, u ovom odabranom prostoru, osiguravajući da je postavljena sigurno i na istaknutom mjestu. Ovaj aranžman ne samo da povećava estetsku privlačnost, već služi i kao fizički podsjetnik na transformativnu moć koja čeka. Zapalite kuću i dozvolite da se dim koji kruži u svakom kutku unutrašnjeg prostora.

Da biste postigli sveobuhvatno energetsko čišćenje vašeg doma, od najveće je važnosti zapaliti tamjan i prenijeti ga u svaki kutak vašeg stana. Nakon toga, postaje neophodno pažljivo očistiti svoju kuću i prepustiti se osvježavajućem tušu kako biste eliminirali svu zaostalu negativnu energiju. Ovaj ritual vam daje snagu da u određenoj mjeri ili čak u potpunosti ublažite težinu problema koji vas opterećuje. Prema drevnim egipatskim vjerovanjima, smatralo se da gledanje u plesni plamen svijeće olakšava božansku vezu za obične pojedince, privlačeći tako božansku pomoć i zaštitu.

Potpišite krst Završite ceremoniju pročišćenja recitujući kratku molitvu i nježno ocrtavajući znak križa. Ovaj sveti čin će u vama usaditi dubok osjećaj harmonije i zaštite. Imate slobodu da se uključite u ovaj ritual onoliko često koliko je potrebno, prilagođavajući ga vašim individualnim željama i zahtjevima. Doživevši iz prve ruke efekte ove cenjene srpske tradicije, moći ćete da utvrdite njenu efikasnost u poboljšanju vašeg opšteg blagostanja.