Nakon objave u medijima da je njihova 25-godišnja veza prekinuta, pjevačica Danijela Martinović je uvijek lijepo  govorila o Petru Graši. Pažnja koju je njihov odnos dobio bila je značajna jer provesti četvrt veka sa nekim u bilo kom svojstvu nije mali podvig. Detalji njihovog raskida držani su u tajnosti, a tek kasnije se otkrilo da je Grašo započeo novu vezu sa 15 godina mlađom Hanom Huljić, koja je kćerka njihovog zajedničkog prijatelja i saradnika Tončija Huljića. Danijela je bukvalno gledala Hanu kako odrasta.

 

 

 

Uprkos teškoj situaciji koja ju je zadesila , Danijela je ostala sabrana i nije posustala , čak je njena karijera krenula uzlaznom putanjom sa  brojnim hitovima, te je postala i  uspešan autor romana. I nakon što se njen bivši partner oženio sa 15 godina mlađom Hnaom  i s njom  dobio dijete, kojem su u početku planirali da zajedno daju ime, Martinovićeva je ostala prisebna. Iako je situacija nesumnjivo bila izazovna, nastavila je da se posvećuje svom partneru Josipu Plaviću, kriminalističkom inspektoru, kao i izabranoj karijeri i kreativnim poduhvatima. Tokom njenog medijskog nastupa, fokus razgovora Danijele Martinović bio je u potpunosti oko njene muzike, književnih dela i novootkrivene veze. Nažalost, nije mogla da izbegne pitanje o Petru Graši, kompozitoru njene pesme “Neka mi ne svane”, koji je napisao značajan broj popularnih hitova, posebno na Balkanu.

 

 

 

Na pitanje o Grašu i njegovoj kompoziciji za nju, Martinović je jednostavno izrazila ponos i divljenje njegovom muzikom koja je ostavila trajni utisak više od dvije decenije. Unatoč periodima šutnje koji su trajali dvije i po godine između njih, postoji šansa da će ponovo sarađivati ​​na novom projektu kada se prašina slegne i rane im zacijele.