Sloboda Mićalović se može uporediti sa finim vinom, jer ona neprestano sazrijeva i cvjeta u izuzetnu i zapaženu figuru u očima javnosti. Sa svakom godinom, njena zanosna aura se samo pojačava, bez napora privlačeći pažnju gde god da kroči. Ova izvanredna glumica prkosi društvenim normama i bez napora stvara svoj imidž, pedantno kurirajući svoje fotografije kako bi prikazala samo ono što smatra prikladnim za dijeljenje.

Postaje evidentno da Mićalovićeva ima sklonost prihvatanju različitih stilova, jer se bez muke kiti u dvodelnim i jednodelnim kupaćim kostimima, od kojih svaki ima niz živih nijansi. Mićalović nije jedan od onih poznatih pojedinaca koji biraju da izlažu slike tijela koja su umjetno poboljšana. Umjesto toga, ona neustrašivo pokazuje ono što žena u četrdesetim treba da predstavlja.

Bez trunke sumnje, Sloboda Mićalović odiše besprekornim samopouzdanjem u kupaćem kostimu, a njeni brojni pratioci se zdušno slažu. Iako je zakoračila u petu deceniju života, njena besprekorno izvajana građa i mladalačko lice i dalje su istaknuti atributi koji zrači iz samog njenog bića. U potpunoj suprotnosti sa glamuroznom slikom koja se često prikazuje na Instagram profilima veoma popularnih pojedinaca, glumački duo Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković oličavaju izuzetno različit način života.

Umjesto da odlaze na raskošna mjesta za odmor kao što su Sejšeli ili Maldivi, ili da se prepuste raskošnim jahtama, oni biraju da prigrle mirne pješčane plaže duž obale i slikovite kuće smještene uz rijeku. Unutar zidova ovih skromnih nastambi, oni u potpunosti prihvaćaju uobičajenu egzistenciju, uranjajući se u ljetni svijet koji se izdvaja od blještavila i privlačnosti koji se obično vezuju za njihovu profesiju.