Romantične afere proslavljene estradnice Rade Manojlović već duže vreme izazivaju ogromno interesovanje medija. U posljednje vrijeme došlo je do značajnog pomaka u tom pogledu jer je Milan Stanković, još jedna istaknuta ličnost, otvoreno iznio svoja razmišljanja o njihovom raskidu. Međutim, ono što se dogodilo bila je nepredviđena i duboka naklonost koja je procvjetala u njoj prema nekom neočekivanom.

Ovo otkriće ju je uhvatilo nespremnu, jer su se u njenom srcu neočekivano razvila osećanja prema osobi koja nije bila njen trenutni partner. Kako su te misli ove novopronađene osobe počele da gutaju njene misli, postepeno je došla do spoznaje da je napravila kolosalnu grešku. Intenzitet njenih emocija postao je toliko neodoljiv da je čak razmišljala o drastičnim mjerama okončanja vlastitog života. Milan Stanković je odlučio da ne izjavi javno da se rastaje od Rade.

Iako je oklijevao da otvoreno razgovara o bolnoj temi, ubrzo je objavio svoju kreaciju “Faktor rizika”, pjesmu koja je duboko povezana sa završetkom njegove veze sa Radom. Bilo je dosta spekulacija oko nedavne objave Milana Stankovića da se on i Rada rastaju. Na zaista jedinstven način, Stanković je odabrao da kroz pesmu izrazi primarne razloge njihovog raskida. Osvrćući se na svoju prošlost, priznaje da tokom svojih mlađih i manje mudrih dana nije u potpunosti shvatio prave Radine želje.

Naivno je vjerovao da će, obasipajući je materijalnim posjedima i tjerajući je na ekstravagantna putovanja, ispuniti svaku njenu želju. Zaslijepljen pretjeranim samopouzdanjem, zanemario je razmatranje potencijalnih posljedica svojih postupaka. Sada se čini da je sudbina intervenisala, omogućivši Radi ostvarenje njenih snova, čak i ako to znači da je neko drugi voli na isti način kao i on. Ovaj iskreni osjećaj poetski je prenio kroz dirljive stihove Milanove kompozicije.