Neslaganje između Jelene Karleuše i Slobodena Mićalovića proizašlo je iz kritike Jelene Karleuše na modne odabire Slobode i njene sestre Dragane tijekom revije Verice Rakočević. Tijekom emisije jasno je dala do znanja da se dotične kuharice ne smiju etiketirati kao kuharice te je naglasila da se na crvenom tepihu ne bi smjele predstavljati razbarušene, nemarno, nenašminkane i primjereno dotjerane ili kao da su sprema se iznijeti smeće.

Sloboda je odgovorila na njenu primjedbu, rekavši: “Žena u boji inzistira na tome da to nije pravi način da prisustvujem reviji Verice Rakočević, ne znajući da ja zapravo nosim VR haljinu! No, ovo je zapravo pozitivan ishod! Bilo bi bilo bi problematično ako bi odobrila moj outfit, jer bi to sigurno dovelo do problema. Štoviše, Jelena Karleuša je pobjesnila kada je Sloboda Mićalović, zajedno s drugim javnim osobama, lajkala njenu fotografiju bez šminke.

Ponovno se rasplamsala polemika oko glumca Vuka Kostića koju je pokrenula Sloboda Mićalović koja je lajkala njegovu fotografiju iz lova. Ovakav postupak uznemirio je Karleušu, istaknutu zagovarateljicu prava životinja i ambasadoricu PETA-e, zbog čega je ostavila komentar. Jelena Karleuša izrazila je prezir prema pojedincima koji u ubijanju uživaju, uspoređujući njihovu opuštenost s nekim ko ležerno kosi travu ili osjeća nešto što je postigao.

U stvarnosti, ti pojedinci promiču i prodaju vatreno oružje, dok se također bave nemilosrdnim lovom na ranjive životinje na planinskim obroncima za vlastito bolesno zadovoljstvo. Karleuša je također kritizirala glumicu Slobodu Mićalović zbog iskazivanja podrške ovim osobama kroz ljubavne emotikone, sugerirajući da možda i ona dijeli isto uzbuđenje zbog ubijanja. Karleuša je zaključila sarkastično govoreći o ovim glumcima kao o “jako finim ljudima”. Ipak, Sloboda nije mogla ignorirati opasku upućenu njoj.

Tijekom jednog od svojih intervjua, izrazila je svoju sklonost finom nakitu i luksuznim satovima. Međutim, naglasila je da ta materijalna dobra nisu neophodna za njezinu dobrobit. Ona čvrsto vjeruje da pravi karakter i stabilnost dolaze iznutra, a ne oslanjaju se na vanjske ukrase. Smatrala je zbunjujućim kada pojedinci tvrde da se pridržavaju određenih načela, kao što je vegansko, a opet proturječe sami sebi razmećući se dizajnerskim predmetima poput torbe Louis Vuitton, koja se očito ne sastoji od povrća. Sudeći prema dosadašnjim izjavama pjevača i glumice, malo je vjerojatno da će u skoroj budućnosti doći do pomirbe ili zajedničkog jezika.