Rođena 8. lipnja 1961. u Umagu, Alka Vuica poznata je pjevačica i tekstopisac podrijetlom iz Hrvatske. Tijekom svoje karijere istakla se kao jedinstvena i otvorena osoba, često nazivana osobom koja govori ono što misli. Naime, napisala je brojne pjesme koje su bile na vrhu top ljestvica za legendarne izvođače, uključujući Denis & Denis, Borisa Novkovića, Željka Bebeka i druge. Alka Vuica od svog dolaska slovi za zanosnu ebanovinu koja osvaja srca svih koji je sretnu.

Ova reputacija traje do ovog trenutka, jer njezina prisutnost ne prestaje izazivati ​​snažnu reakciju kod svakoga tko je upozna. U studentskim godinama imala je sretan susret s Karlom Metikošem, kojemu je podijelila svoje pjesničko stvaralaštvo. Bio je ugodno zatečen njezinim talentom te ju je odlučio upoznati s Josipom Lisac. Budući da je Josipa Lisac bila istaknuta ličnost hrvatske glazbe, ta je veza dovela do brojnih prilika za Alku. Njezini tekstovi postali su vrlo traženi među umjetnicima kao što su Denis & Denis, Vlad Kalember, Tajči, grupa Neki vole vruće i mnogi drugi.

Među njezinim poznatim pjesmama su “Lažljiva sam” koju je napisala za Denis & Denis, “Ni sjever ni jug” u izvedbi Sandija Cenova, “Zaljubljena sam” koju pjeva Tony Cetinski te “Danas sam luda” Josipe Lisac. Alka Vuica dosljedno je nizala zadivljujuće nastupe, uvijek zračeći punim sjajem. Nedavno je publiku iznenadila jedinstvenim kompletom koji se sastoji od blistavo zelenog odijela, crvenog perja koje joj krasi glavu i štiklama visokih potpetica koje su unijele dašak uzbuđenja u njen izgled. Pjevačica je svojim nastupom osvajala publiku sve do trenutka kada je misteriozno nestala s pozornice.

Prema videu koji je na Instagramu podijelio voditelj Dalibor Petko, čini se da je Alka tijekom nastupa na pozornici doživjela nezgodu. Točnije, peta joj se zaglavila, što je rezultiralo naglim i snažnim prevrtanjem. Unatoč ovom neočekivanom incidentu, Alka je pokazala svoju profesionalnost promptno nastavivši nastup iz sjedećeg položaja na parketu, kao da pada nije ni bilo. Petko je u opisu videa iznio ideju da se u teškim trenucima grli s istom otpornošću kao Alka Vuica.