Saša i Dejan Matić, proslavljeni blizanci srpske glazbene scene, prerano su na svijet došli 26. travnja 1978. u Drvaru. Uz značajnu bazu obožavatelja, oba brata uživaju golemu popularnost. Njihova majka Dragica proživljavala je laganu trudnoću sve do iznenadnog poroda. Blizanci su nakon toga u šestom mjesecu prebačeni u zagrebačku bolnicu, gdje su morali biti smješteni u inkubator.

Iako postoji neizvjesnost oko njihovog trenutnog stava o tom pitanju, postoji priča koja sugerira da su rođeni savršeno zdravi. Nažalost, medicinske sestre su počinile grešku koja je rezultirala gubitkom vida. Ranije je Dejan Matić otkrio jednu epizodu nemara. Međutim, suzdržao se od otkrivanja bilo kakvih dodatnih pojedinosti, kao što su odgovorni pojedinci ili njihovo zanimanje. U središtu incidenta bio je prijevremeni porod, a da je doista došlo zbog nepažnje, bio bi razlog za veliku zabrinutost.

Pojavila su se nagađanja o mogućnosti kirurškog zahvata s ciljem vraćanja vida pjevačici. Unatoč tome, Saša, koji je iskazivao nepokolebljivu podršku svom bratu, odbio je operaciju i smatralo se da ima veće izglede za uspjeh u oporavku vida. Saša Matić otvoreno je izrazio nevjericu u besmislenu priču koja kruži godinama. Ispričao je da su i on i njegovi roditelji odbili poziv da sudjeluju u određenim eksperimentima, što ga jako muči.

Saša Matić otkrio je da postoje dvije teme u koje ne voli ulaziti: eventualni sukobi s bratom i stanje njegova vida. Nevjerojatno, unatoč oštećenju vida, poznata braća i sestre nisu se suočavala s preprekama u svakodnevnom životu. Suprotno očekivanjima, nadmašili su sva očekivanja i ostvarili zapažene trijumfe. Saša i Dejan Matić ostvarili su zadivljujuće profesionalne karijere, ali i osobne prekretnice. Saša, u sretnom braku već više od dvadeset godina, trenutno uz suprugu Anđeliju njeguje svoje dvije kćeri. Nasuprot tome, Dejan je u brak ušao 2012. godine, a trenutno je u ulozi oca svoja dva sina.