Starenje je svakako dobro za nas , jer to znači da smo još uvijek živi. Međutim u današnje vrijeme sve više osoba želi da uspori svoje starenje , pa se čak zbog toga vrlo često  podvrgnu i estetskim korekcijama.Vidljivi efekti starenja su nešto što često pokušavamo da zanemarimo, ali su prisutni posebno ina licu , ali  i na tijelu. Iako je industrija ljepote napravila značajan napredak u uklanjanju bora,te su izumili razne serume koji djeluju na bore i peglaju ih ,  druge promjene na licu mogu brzo otkriti starost. Žene starije od 50 godina su posebno sklone ovom problemu, ali srećom, postoje rješenja koja pomažu u borbi protiv njega.

 

 

 

Gubitak potkožne masti, pomjeranje masnih jastučića i smanjenje sinteze proteina doprinose značajnom smanjenju sjaja nečijih obraza. Istraživanja pokazuju da su muškarci posebno vješti u otkrivanju ovih promjena, te više vole pune obraze zbog njihove pojačane ljepote. Srećom, postoje različite strategije koje se mogu koristiti za održavanje čvrstih obraza. Evo nekoliko savjeta koje treba uzeti u obzir. Već dugi niz godina, dobro poznata metoda vraćanja boje i svježine obrazima je prvo pranje hladnom vodom. Nakon toga, masirajte kockicama leda od mješavine biljaka.

 

 

 

Ovu tehniku ​​često koriste vrhunski modeli širom svijeta. Kako biste spriječili nakupljanje viška tekućine u tijelu, ključno je pridržavati se pravilne rutine hidratacije. Važno je unositi najmanje 1,5-2 litre tečnosti dnevno, uključujući napitke poput čaja, kompota, pa čak i supe, kako biste održali zdrav i mladalački izgled. Jednom kada se tijelo adekvatno hidrira, više neće zadržavati višak tekućine, što će rezultirati osvježenim tenom bez natečenosti.