Korelacija između mode i pop kulture je neosporna. Ova veza proizlazi iz površne prirode pop kulture, gdje izgled ima značajnu vrijednost. Neki se pojedinci oslanjaju na svoj vanjski izgled kako bi nadoknadili nedostatak talenta i umjetničkih sposobnosti. U posljednje vrijeme ova je pojava sve prisutnija. Utjecaji i osobe na društvenim mrežama, bez pravog glazbenog talenta, prelaze u sferu glazbe isključivo na temelju svoje estetske privlačnosti.

Njihova sposobnost da si priušte luksuznu i upečatljivu odjeću dodatno pridonosi njihovoj privlačnosti. Fenomen slavnih osoba koje oblače osebujne i nekonvencionalne kombinacije kako bi privukle pažnju i izazvale buku nije ograničen samo na našu zemlju; proteže se globalno. U digitalnom dobu ova se praksa pokazala vrlo isplativom. Pojedinac u našem narodu koji je nedvojbeno kapitalizirao ovaj trend je nitko drugi do Jelena Karleuša, renomirana turbofolk umjetnica.

Svojim hrabrim modnim odabirom, medijskim kontroverzama i pjesmama s vrha top lista učvrstila je svoj status nezaobilazne osobe pop glazbene scene. Ova fotografija prikazuje njezin pionirski utjecaj u području monokromatske mode, gdje bez napora kombinira različite nijanse jedne boje. Uparivši svoj tamnoplavi komplet s jedinstvenim šeširom, zapanjila je promatrače, ostavljajući ih znatiželjnima tko bi uopće mogao parirati Karleušinom osebujnom stilu.

Anastasija Ražnatović, za razliku od svojih kolegica, odlučila se za monokromatsku bijelu kombinaciju koja je odisala jednostavnošću i familijarnošću. Pojavila su se nagađanja o tome jesu li ove dvije poznate i uspješne žene u suptilnom modnom rivalstvu. Ulje na vatru dodatno je dolila Ceca, Anastasijina majka i Jelenina vječita protivnica, odjenula je identičnu odjeću, što je izazvalo zabrinutost da bi mogle ponovno rasplamsati javnu svađu prozivkama na raznim medijskim platformama.