Goran Ivanišević, nekadašnji najpoznatiji hrvatski teniser, a sada je trener Novaka Đokovića, pokrenuo je sudski postupak protiv svoje bivše supruge Tatjane Dragović. Pored toga, on je takođe pokrenuo sudski postupak protiv njihove ćerke Amber Marije, tražeći da zatraži pedeset posto vlasništva nad raskošnim stanom koji joj je Tatjana poklonila.

 

 

 

Goran Ivanišević i Tatjana Dragović bili sujedan od najpoznatijih parova u domaćoj sferi, a intimni detalji njihove veze i svadbe često su bili predmet medijske kritike. Vjenčali su se 2009. u regiji San Pedro u Sjedinjenim Državama, daleko od pažnje javnosti, i od tada su na svijet primili dvoje djece – Amber Mariju i Emanuela. Ipak, njihova zajednica je na kraju prekinuta 2013. godine. Amber Maria, njihovo prvorođenče, rođena je 2003., ali je par uložio napor da je skloni od znatiželjnih očiju medija, što je rezultiralo samo oskudnom količinom informacija o njenom odgoju. . Amber Marija Ivanišević bila je izuzetna učenica renomirane zagrebačke XV. gimnazije, koja se naziva i MIOC. Otac joj je usadio ljubav prema sportu, ali umesto da krene njegovim stopama u tenisu, ona se bavi jahanjem u kojem je postigla značajna dostignuća. Trenutno je Ivanišević član Konjičkog kluba Zagreb. Amber Marija je izrazila svoje doživotno divljenje životinjama, te ispričala kako je njena fascinacija jahanjem počela kada je prvi put posjetila Konjički klub Trajbar u Zaprešiću u četvrtom razredu.

 

 

 

Nestrpljivo je upisivala časove jahanja, a potom je išla na letnji kamp i tamo je upoznala Renčija, koji joj je bio mentor i naučio je svemu što danas zna. Ovo iskustvo Marija je ispričala Sportskim novostima. Tokom svog razmišljanja, napomenula je da su joj roditelji, koji tenis nisu izabrali kao svoj put, stalno davali ohrabrenje i podršku tokom njenih raznih turnira. Amber Maria je izrazila duboku zahvalnost svojim roditeljima, koji joj služe kao primarni izvori ohrabrenja. Oni se trude da budu prisutni na svim njenim takmičenjima i bezuslovno podržavaju njena nastojanja. Amber nije krenula očevim stopama i profesionalno se bavila tenisom. Ipak, on je uvijek podržavao njene izbore. Rano je shvatio da tenis nije njen pravi poziv, i nije mu bilo teško prihvatiti njenu odluku da se umjesto toga bavi konjičkim sportom.