Težnja Adrijane Lime da poboljša svoj fizički izgled suočila se sa široko rasprostranjenim kritikama da je neukusna i očigledna. Bez sumnje, ime Adriana Lima odjekuje pojedincima širom svijeta, jer je prepoznata kao zadivljujuća brazilska ikona. Nekada hvaljena kao jedan od najtraženijih modela u industriji, Lima se nemilosrdno posvetila povratku svoje prethodne tjelesne građe i povratku cijenjene pozicije na modnoj pisti nakon što je rodila treće dijete.

U svojoj potrazi, ona marljivo učestvuje u cross-fit treninzima dva puta dnevno, praveći značajne izmjene u svojoj ionako strogoj ishrani, približavajući se željenom ishodu. Međutim, usred svog puta mršavljenja i napora za toniranje mišića, Lima je donijela vrlo kontroverznu odluku koja nije promakla primjeći njenih obožavatelja i ljubitelja mode. Među mnogim pojedincima je rašireno uvjerenje da je izbor ove osobe da se podvrgne estetskim zahvatima smatran nepotrebnim, a štoviše, postignuti rezultati nisu baš idealni.

Na osnovu različitih izvještaja, navodi se da se zadivljujuća Brazilka odlučila za ubrizgavanje filera u različite dijelove njenog lica, a sve u pokušaju da poboljša svoju urođenu ljepotu. Međutim, posljedice ovih postupaka bile su daleko od povoljnih. Upoređujući njen trenutni izgled sa starijim fotografijama, postaje očigledno da su sveukupne konture njenog lica pretrpjele drastičnu transformaciju, uglavnom zbog ovih specifičnih kozmetičkih tretmana, a ne kao rezultat debljanja nakon porođaja.

Trenutno stanje njenog izgleda može se posmatrati kroz seriju fotografija snimljenih na aerodromu u Sidneju, gde je primećena pored dečka Andrea Lemersa po povratku iz Australije. Nakon toga, kada se manekenka vratila u centar pažnje, paparazzi su je uhvatili u potpuno bezšminkanom izgledu.