Radnik na skeli doživeo je strujni udar od 48 000 volti kroz svoje telo kada je cev koju je nosio udarila u dalekovod. Okrenuo se i video je svoje ruke u plamenu i jednu nogu iskrivljenu naopako.ISPOVEST ČOVEKA KOJI JE PREŽIVEO STRUJNI UDAR OD 48.000 VOLTI: "Čudom nisu mogli da se načude da sam ŽIV, zašili mi ruku u STOMAK"

Stiv Gilmor, otac jednog deteta, pojavio se na poslu jednog novembarskog jutra 2021. godine, ali taj dan nije bio običan. Ono što je počelo kao rutinski dan dovelo je do toga da mu se život zauvek promeni.

Govoreći po prvi put od tog strašnog dana, 38-godišnjak je otkrio da uprkos neumornim naporima hirurga koji su dosad izveli više od desetak operacija kako bi mu spasili ruke, i dalje postoji rizik da ih izgubi obe. Bio je to običan ponedeljak kada je nosio cev skele na poslu i doživeo je strujni udar. Sećam se da sam pao s krova i odmah sam znao da je ozbiljno. Drugi put sam se probudio u bolnici – ispričao je Stiv.dalekovod

Tokom borbe za oporavak, ruke su mu teško oporavljale, a čak su mu više od nedelju dana na ručne zglobove stavljane pijavice kako bi se njegova koža i donirana koža pričvrstile. Stiv je bio u bolnici mesecima, a hirurzi su bili iznenađeni što je još uvek živ.

Stivu je amputiran desni palac, a sada se suočava s izborom između transplantacije ruke ili potpune amputacije kako bi dobio protezu. To i dalje utiče na njega svakodnevno, a posebno na odnos s njegovim sinom Itanom, koji je prošao kroz teške trenutke videći oca u takvom stanju. Stiv je istakao da je trudnoća njegove partnerke Viki sa njihovim drugim detetom najbolja vest koju su imali u poslednje dve i po godine.