Haris Džinović, poznati pjevač u regionu, porijeklom iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina, rođen je 1951. godine. Njegov izniman vokalni talent, jedinstvena pojava na pozornici i niz hitova koji su se popeli na top liste učvrstili su njegov status istaknute osobe u narodnoj glazbi i pop glazbene scene još za vrijeme bivše Jugoslavije.

Krenuvši na svoj glazbeni put u nježnoj dobi, Haris je svoj prvi veliki proboj ostvario 1976. godine objavom hita “Čekaj me”. Ovaj trijumf otvorio je put nizu omiljenih pjesama, kao što su “Kad cvijeće cvjeta”, “Prsten i zlatni lanac” i “Volim te najviše na svijetu”, poguravši ga do vrhunca njegove karijere. Slava Harisa Džinovića nadilazi granice, osvajajući publiku širom svijeta, posebno među iseljeničkom zajednicom iz bivše Jugoslavije. Haris Džinović, poznati pjevač porijeklom iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina, nije poznat samo po svom glazbenom talentu, već i po zadivljujućoj scenskoj prisutnosti i magnetskom šarmu. Njegovi naelektrizirani nastupi nastavljaju osvajati publiku ne samo u regiji nego i šire.

Glazbeni repertoar Harisa Džinovića spoj je tradicionalnih bosanskih melodija sa suvremenim pop i rock elementima, pokazujući njegovu svestranost i individualnost. Unatoč vrhuncu svoje slave u prethodnim desetljećima, Haris Džinović i dalje je aktivan izvođač, očaravajući obožavatelje svojom bezvremenskom glazbom. Koncerti i stvaranje nove glazbe ostaju sastavni dio njegove karijere, a njegove pjesme nastavljaju odjekivati ​​među publikom diljem regije. Haris Džinović je kroz godine doživio osobne i fizičke transformacije, uključujući i raspad braka s Melinom. Iako konkretni razlozi njihova razvoda ostaju neotkriveni, obje su strane odlučile to zadržati u tajnosti.

Iako se o ulozi razlike u godinama spekuliralo, ni Haris ni Melina je nisu eksplicitno pripisali kao primarni uzrok svojih poteškoća. U početku su Melinini roditelji bili zabrinuti oko njihove veze zbog razlike u godinama. Kako je vrijeme prolazilo, Haris je doživio primjetnu transformaciju, odbacivši svoj legendarni šešir. Zerina Cokoja, Harisova kolegica, nedavno je na svom Instagramu podijelila novinski isječak na kojem je slika Harisa Džinovića iz 1991. godine, kada je Melina imala samo deset godina. U to vrijeme Haris se već vinuo u zvijezde s izdavanjem dva albuma. Godine 1989. njegov debitantski album pod nazivom “Neću znati kad ostarim” označio je značajnu prekretnicu u Harisovoj karijeri sa grupom “Sar e Roma”.

Godine 1991. Haris izdaje svoj drugi album na kojem se nalaze popularne pjesme poput “Nek mi bude zadna kuća”, “Odlazi, nestaje” i “Ti ćeš me poznavati”. Potom je svoje vrijeme dijelio između Sarajeva, Beograda, Austrije, da bi se na kraju skrasio na živopisnoj Azurnoj obali. Tijekom boravka u Francuskoj, Haris je radio u Cannesu i Saint Tropezu prije nego što se okušao u restoranskoj industriji u Parizu. Njegovo je mjesto ubrzo postalo omiljeno okupljalište glazbenika diljem svijeta. Haris se 2002. godine upustio u romantičnu vezu s Melinom, zagrebačkom studenticom orijentalistike koja je podrijetlom iz njegovog grada. Melina, ranije poznata kao Galić, Harisu je u martu 2004. rodila kćer Đinu, a godinu i pol dana kasnije sina Kana.

Haris i Melina su 2014. godine vjenčanjem na veličanstvenoj jahti “Maltese Falcon” proslavili 12 godina zajedničkog putovanja. Svečanost su uveličali cijenjeni kumovi Slavica Eccleston, bivša supruga vlasnika Formule 1 Bernieja Ecclestona, i biznismen Filip Cepter.
Njihova raskošna rezidencija, koja je trebala poslužiti kao utočište zajedničkog života, nije uspjela donijeti sreću u njihov brak. Točni razlozi koji stoje iza njihove odluke da se rastanu nisu otkriveni jer je Harris odlučio ne razgovarati o tome tijekom nedavnog televizijskog intervjua. Naglasio je svoju želju za očuvanjem privatnosti osobnih stvari i preporučio novinarima da se obrate njegovoj djeci i Melini za sva dodatna pitanja.