Milan Stanković, renomirani pevač, nedavno je odlučio da se distancira od očiju javnosti, pre svega zbog svoje uspešne muzičke karijere i romantičnih zavrzlama. Odlučujući za introspektivniji i duševniji put, posvetio je svoje vrijeme bavljenju duhovnim aktivnostima i čak se sklonio u spokojni samostan. Pojavile su se glasine koje sugerišu da je Stanković razmišljao o monaškom životu u mirnom okruženju Crne Gore.

Mediji su vrvjeli od bezbrojnih slika na kojima su snimljene Stankovićeve posjete raznim monaškim obredima, podstičući spekulacije da je on možda već krenuo na svoj put ka usvajanju monaškog načina života. U skladu sa verovanjima u manastiru Podmaine, koji je služio kao konak pevača Milana, nije mu bila namera da se upusti u život posvećen isključivo monaštvu. Ipak, držao je manastir veoma poštovan, smatrajući ga mestom koje mu daje osećaj pripadnosti drugom domu.

Milanov dolazak u manastir nije bio iskušenik, već kao pojedinac u potrazi za utehom i duhovnim utočištem u svetim okvirima ove poštovane ustanove. Iako je njegov primarni cilj bio da dublje prodre u svoje biće i uspostavi intimniju vezu sa božanskim, nije gajio nikakve težnje za usvajanjem monaškog načina života. Vrijedi napomenuti da je manastir odigrao ključnu ulogu u oblikovanju i vođenju Milana na njegovom duhovnom putu.

Sveštenik manastira Podmaine izrazio je uverenje da će Milan otkriti osećaj sebe i ojačati svoju veru uronivši se u mirno okruženje manastira. Naglasio je da manastir služi kao idilično utočište za Milano, nudeći mu idealno utočište za istraživanje njegovih najdubljih misli i uvjerenja. Najnovija dešavanja sugerišu da je Milan Stanković ponovo razbuktao svoju strast za pevanjem i krenuo na put nazad svojim muzičkim korenima.