Možete li se prisjetiti karakterističnih fizičkih karakteristika Ace Sofronijevića, poznatog harmonikaša? Trenutno, jedina uočljiva karakteristika koja se može identifikovati na fotografijama iz tog doba je njegov blistav osmeh, koji je doživeo izuzetnu metamorfozu. Nakon što je izgubio impresivnih 40 kilograma, njegov izgled je pretrpio značajnu promjenu.

Bilo je to 2008. godine kada je Sofronijević, koji je prethodno bio na vagi sa nevjerovatnih 128 kilograma, doživio ključni trenutak koji ga je podstakao da prioritet postavi brigu o sebi. Živo je ispričao svoju borbu da se jednostavno sagne i zaveže pertle bez pomoći svoje majke, naglašavajući stepen njegovih fizičkih ograničenja u to vrijeme. Sofronijević je govorio o poteškoćama sa kojima se suočavao na početku svog puta, priznajući da to nije bio lak put. Priznao je da njegova naklonost prema hrani verovatno potiče od uticaja njegove majke. Osvrćući se na svoje prve dane 2000. godine, kada je osnovao bend „Buba Prestige“, Sofronijević je otkrio da su njihovi nastupi često trajali dva do tri sata.

Tokom ovih produženih emisija, konzumirao bi velike količine alkohola. Međutim, to nije bila jedina nezdrava navika koju je usvojio. Nakon nastupa, članovi benda često bi si priuštili ili pretjerano veliku pizzu ili metar dugačku palačinku. Nažalost, ova kombinacija prekomerne ishrane, stresa, nedostatka sna i fizičke neaktivnosti dovela je do postepenog nagomilavanja neželjene težine, što predstavlja ozbiljnu pretnju za Sofronijevićevo celokupno zdravlje. Proces promjene vašeg života nije lak i zahtijeva značajnu količinu vremena i truda.

Međutim, odlučan sam da poboljšam svoj način života i postanem zdraviji, jer sam lično svjedočio negativnim posljedicama prekomjerne težine i ograničenjima koje ona nosi. U početku, moj cilj je bio da skinem višak kilograma usvajanjem zdravije prehrane.