Tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina u Jugoslaviji Aleksandra Slađana Milošević blistala je kao najistaknutija izvođačica, čime je stekla titulu najveće zvijezde tog doba. Njezina slava i popularnost bile su naširoko priznate i dokumentirane u to vrijeme. No, devedesetih se nakon boravka u Americi odlučila povući s glazbene scene. Kao rezultat toga, mlađe generacije danas nisu svjesne značajnog utjecaja koji je imala tijekom prva dva desetljeća svoje slavne karijere.

  • Njezin je utjecaj bio doista dubok. Slađanini nastupi uživo i glazbeni nastupi privukli su brojnu publiku, što je rezultiralo velikom prodajom albuma koji su joj osigurali lagodan život u budućnosti. Prema pouzdanom insajderu, tijekom 1970-ih, prije nego što je u Jugoslaviji objavljen singl “Aj, aj”, Slađana je u Rusiji stekla slavu i izdala više uspješnih albuma, uključujući i onaj koji je premašio milijun prodanih primjeraka. Prepoznatljivost u Srbiji dala joj je prednost nad međunarodnom karijerom, zbog čega se vratila iz Rusije čim je imala priliku snimiti svoj prvi album. Nakon što je postigla uspjeh u domovini, privremeno je živjela i radila u Njemačkoj, gdje je izdala vrlo uspješan album. Zatim se preselila u Japan, gdje je pridonijela glazbenoj industriji stvarajući glazbene zapise za filmove i televizijske emisije.

Osim toga, njezina je glazba prevedena i adaptirana na razne jezike, uključujući i popularni duet “Jednom će neko” s njezinim bratom Goranom Miloševićem, koji je postao veliki hit u Švedskoj. Kao rezultat tih postignuća, prijašnjih je godina primala značajne honorare, koji su daleko nadmašivali zarade od njezine glazbe proizvedene u Jugoslaviji. Ilustracije radi, samo od izvođačkih prava za svoju pjesmu “Princesa” zarađivala je u prosjeku 500 eura godišnje, kaže naš izvor.

  • Kako navodi naš sugovornik, Milošević i njezina obitelj iza sebe nisu ostavili samo intelektualnu ostavštinu nego su posjedovali i znatnu količinu naslijeđenih nekretnina. Prema našem izvoru, Slađana je živjela u vlastitom stanu na Novom Beogradu. Nadalje, posjedovala je i luksuzno vozilo marke Audi. Nakon smrti roditelja, Slađana je sa braćom nasledila razna imanja na Dedinju i Banovom brdu, kao i veliko imanje u Sremu koje se prenosilo generacijama. Koliko sam shvatio, dio te imovine je rasprodan prethodnih godina, dok će preostala imovina biti podijeljena između Slađanine braće, Gorana i Živka Miloševića, nakon njezine smrti. Ono što je intrigantno je da, unatoč obilju dostupnih informacija o rock zvijezdi, javnost nikada nije upoznata s dva brata i sestre Miloševića.

Jedan od njih, Goran Milošević, također je poznata osoba. Osamdesetih se proslavio kao pjevač Generacije 5, dok je drugog brata Slađana spomenula samo jednom prilikom. “Naša obitelj se sastoji od tri osobe. Većina vas poznaje mog brata Gorana, ali imamo još jednog brata koji se zove Živko. Iako radije vodi privatan život, vrijedi spomenuti da radi kao profesionalni instruktor borilačkih vještina.

  • ” Ove je detalje pokojni umjetnik otkrio tijekom jedne epizode emisije Balkanskom ulicom u veljači 2005. godine. Održana je mala i privatna pogrebna ceremonija. Unatoč našim naporima, bezuspješno smo kontaktirali članove obitelji preminule slavne osobe koji bi, prema našim informatorima, trebali dobiti njezinu ostavštinu. Bitno je napomenuti da je rock zvijezda preminula 26. ožujka u zemunskoj bolnici od posljedica komplikacija vezanih za Sjogrenov sindrom. Zbog izostanka odgovora Grada Beograda na zahtjev da umjetnica bude sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, samo dva tjedna kasnije pokopana je na groblju Lešće.