Nada Vukićević, rođena 9. januara 1927. godine u Beogradu, kasnije će postati prepoznatljiva kao Nada Mamula, istaknuta pjevačica s impozantnim vokalom. Poznata po interpretacijama sevdalinki, postigla je veliku popularnost diljem Jugoslavije, osvajajući publiku svojim emotivnim izvedbama zabranjenih pjesama. Nada je od najranijih godina manifestirala svoj prirodni glazbeni talent i strast prema glazbi. Njezin glas krasio je eter Radio Beograda, gdje je posuđivala svoj talent za obrade popularnih pjesama drugih izvođača.

Unatoč strasti za pjevanjem, Nada se suočila s otporom redatelja koji su je odvratili od ostvarenja sna nakon samo dva snimljena nastupa. Kasnije u životu, udala se za Nikolu Mamulu i preselila se s njim u Sarajevo. Ponovno je pokušala ostvariti svoju sreću na audiciji Radio Sarajeva, gdje je uspješno prihvaćena nakon izvedbe tri pjesme. Brzo je postala omiljena pjevačica sevdalinki diljem Jugoslavije, izvodeći skladbe Radea Jovanovića i Dragiše Nedovića koje su osvajale publiku.

Nada je postigla pobjede na više festivala i osvojila brojna priznanja, a njezin talent predstavljen je i na globalnoj razini. Iako je uživala u obožavanju publike, suočila se s teškim vremenima, posebno tijekom rata 1990-ih. Njezine pjesme prestale su se emitirati zbog njezinog srpskog podrijetla, a osobni gubici poput smrti supruga Nikole dodatno su obilježili njezinu sudbinu. Nada je preminula 11. oktobra 2011. u 84. godini života. Prije smrti, izrazila je svoje zadovoljstvo postignućima i istaknula želju da bude pamćena isključivo po svom glazbenom stvaralaštvu.

Nadina karijera završila je tijekom rata, a njezine pjesme ponovno su postale zabranjene. Ipak, ostaje zapamćena po izvođenju poznate melodije “Pluća su mi bolna”, koja je izvorno bila potresna pjesma Zaima Imamovića. Ova pjesma suočila se s zabranom tijekom dekada, a navodno je imala snažan emocionalan utjecaj, osobito na one koji su patili od tuberkuloze. Zabrana je, prema izvješćima, ukinuta tek nakon intervencije Jovanke Broz kako bi se pjesma izvela na svečanom događaju.