Nedavno se obitelj Šaulić okupila na groblju kako bi obilježila petogodišnjicu smrti Šabana Šaulića. Prva je stigla njegova udovica Gordana, a za njom ostala rodbina i bliski pratitelji. Šabanova kći Ilda Šaulić u jednom je televizijskom nastupu otvoreno izrazila svoje i majčino nezadovoljstvo odabranim krugom obiteljskih prijatelja.

Ilda je izrazila razočaranje činjenicom da su se neki pojedinci distancirali od nje nakon očeve smrti. Čak i dan danas osjeća težinu njihove odsutnosti, jer joj je telefon tih, a ne prima pozive ni za običan spoj na kavi od onih koji su nekoć bili bliski njoj i njezinoj obitelji. U intervjuu “Premijere – Vikend specijal” Ilda Šaulić podijelila je svoje iskustvo kako na nju ne utječe pojedini događaj, već ljudi koji je okružuju. Iako se suzdržala od spominjanja imena, priznala je da izazovne situacije otkrivaju pravu prirodu pojedinaca. Kao rezultat toga, u njezinu se životu dogodio prirodni proces čišćenja. U početku je imala želju izgraditi veliku tvrtku i povela je ljude sa sobom. No, s vremenom je shvatila da mnoge zanima samo vlastiti probitak. Zanimljivo, bez ikakve intervencije s njezine strane, te su se jedinke same raspršile, omogućivši prirodno napredovanje.

Rođena 8. prosinca 1978. godine u Beogradu, Ilda Šaulić poznata je srbijanska pjevačica koja trenutno živi i svoju karijeru nastavlja u istom gradu. Kćerka je legendarnog Šabana Šaulića, često smatranog kraljem narodne glazbe. Roditelji Gordana i Šaban ostali su zatečeni kada se nakon rođenja starije kćeri Sanele pokazalo da je njihovo drugo dijete djevojčica umjesto očekivanog sina. Ilda, najmlađi brat i sestra, odrastala je sa starijom sestrom Sanelom i mlađim bratom Mihajlom. Djetinjstvo joj je bilo ispunjeno radošću, igranjem nogometa s dječacima, isticanjem u tenisu i postizanjem izvanrednih akademskih uspjeha. Ilda se rado prisjeća svojih roditelja kao savršenih. Unatoč impresivnim uspjesima i očevom negodovanju, nakon završenog studija na Višoj ekonomskoj školi donijela je hrabru odluku da se bavi glazbom. Iako je sudjelovala u zboru i išla na satove klavira, u početku nije imala namjeru baviti se glazbom kao karijerom.

U dobi od 6 godina krenula je na svoje tenisko putovanje, pridruživši se među 500-600 igračica na VTA listi. Kao inspiracija i uzor poslužila joj je Monica Seles, istaknuta tenisačica. Bavljenje sportom odvelo ju je u razne kampove i odredišta diljem Europe i Amerike. Dok je srednju školu završila u Švicarskoj, propustila je otići na maturalnu zabavu. Zahtjevan način života s vremenom je uzeo svoje, pa se s 18 godina oprostila od tenisa. Njezina baka Ilda, po kojoj je dobila ime, poticala ju je da se bavi pjevanjem, iako nikada nije svjedočila svom talentu iz prve ruke. Kad god dođe u birtiju, Ilda se prepusti autentičnim narodnim jelima koja ne prestanu izazivati ​​nostalgiju i prazniti novčanik.

U ranoj fazi svog profesionalnog puta dijelila je pozornicu sa svojim ocem. No, krenula je i sa solo nastupima na raznim okupljanjima, koncertima i drugim prigodama. Tek s navršenih 30 godina potpuno je uronila u svijet glazbe. U saradnji sa njenim ocem snimili su zadivljujući duet „Ne okreći se ćerko“ i počeli da se pojavljuju u popularnim Grandovim emisijama koje se emituju na televiziji Pink. U tren oka, njezin nježni glas, aristokratska privlačnost, šarm, graciozno ponašanje i besprijekoran smisao za modu privukli su pozornost mnogih. Široko je poznata kao jedna od najelegantnijih dama u svijetu izvedbenih umjetnosti.

U razdoblju od 12 godina bila je uključena u predano partnerstvo. Unatoč tome što nije službeno vezala brak, Ilda čvrsto vjeruje da je njezina povezanost s drugom osobom nadmašila vezu mnogih bračnih parova. Iako se suzdržavala od raspravljanja o svom privatnom životu u javnosti, otkrila je da je veza na kraju završila zbog nezainteresiranosti njezinog partnera za brak i djecu, što su bile dvije stvari koje je Ilda silno željela. Njezina najveća težnja bila je iskusiti radosti majčinstva i pronaći doživotnog suputnika. Izrazila je svoju tugu zbog činjenice da se ti snovi tek trebaju ostvariti kroz svoje iskrene autobiografske pjesme. No, 2015. Ilda je pronašla ljubav i udala se za poduzetnika Bojana Vučkovića, a 21. rujna 2016. na svijet su poželjeli kćer Emu. Tragično, u veljači 2019. Ilda se suočila s razornim gubitkom oca Šabana, koji je preminuo u prometnoj nesreći nakon koncerta u Njemačkoj.