Talentovani fudbaleri Železničara večeras će pokazati svoje umeće na terenu u duelu protiv Dinama iz Minska u uzbudljivoj utakmici održanoj u Bakuu. Ovaj dugo očekivani susret označava revanš prvog pretkola u prestižnoj Konferencijskoj ligi. Sa ovim impresivnim učinkom, tim sada gaji uvjerenje da može postići povoljan ishod u nadolazećoj revanš utakmici i na kraju proći u drugu preliminarnu rundu ovog žestoko konkurentnog turnira.

Jučer uveče održana je željno očekivana konferencija za novinare renomiranog bjeloruskog kluba, na kojoj je Vadim Skripčenko, cijenjeni trener ekipe, iskoristio priliku da se obrati okupljenim novinarima. Naravno, u središtu rasprave bila je nesretna okolnost da Dinamo, ponos grada, neće imati privilegiju da igra na svom prestižnom stadionu. Nadalje, obeshrabrujuća vijest o predstojećoj utakmici koja se odvija u potpunoj tišini, bez strastvene podrške publike uživo, dodala je još jedan sloj melanholije ionako sumornoj atmosferi.

Bašić je dao uvid u izazove sa kojima su se igrači. Osvrćući se na proteklu sedmicu, Bašić je priznao da je to bio naporan period za tim, kako fizički tako i psihički. On je, međutim, istakao da je važno da se igračima obezbedi dovoljan odmor i oporavak, što je, smatra, i postignuto. Svaki igrač uživa u nastupu pred strastvenom publikom, a ne na praznom stadionu, što će nažalost biti slučaj u revanšu. Ipak, nastojat ćemo pronaći pozitivnost u svakom aspektu i iskoristiti je kao dodatnu pokretačku snagu za naše igrače.

Međutim, želim da istaknem važnost prihvatanja ovih okolnosti i ne dozvoliti im da nam skrenu pažnju sa igranja na najbolji mogući način. Više puta sam naglašavao ekipi da ne smijemo dozvoliti da nam ovi faktori odvlače pažnju i da ne razmišljaju o tome da će se utakmica igrati pred praznim tribinama.