Nakon što je dulje vrijeme zanemarivala početne simptome, Mira Škorić otkrila je da je oboljela od raka štitnjače. Brojni poznati pojedinci borili su se s iscrpljujućim bolestima, koristeći svoju slavu za podizanje svijesti o važnosti ranog otkrivanja simptoma i pravilnog liječenja. Jedna od takvih zapaženih osoba je i cijenjena pjevačica Mira Škorić, kojoj je tek nakon što joj je dijagnosticiran rak štitnjače, počela stavljati svoje zdravlje na prvo mjesto.

  • U početku pjevačica nije previše razmišljala o svom zdravlju, ne obazirući se na simptome koji su se pojavili. Uvijek sam bila nemarna za svoje dobro, jednostavno sam takva – priznala je. Međutim, gledajući unatrag, sada se zgraža nad razdobljem odgađanja prije nego što je otkrila svoju bolest. Sve je počelo s osjećajem neobičnog umora koji je trajao bez obzira na njezine aktivnosti. Uz to, imala je blagu temperaturu od 37,2 stupnja, bez jasnog uzroka. Istovremeno je primijetila neobjašnjiv gubitak težine. Mira je u razgovoru za Informer elaborirala ove pojave.

Unatoč odbojnosti prema prigovaranju i strahu od bolesti, nastavio sam sa svojim životom kao i obično. Nastavio sam pjevati, snimati i koncertirati, ne obazirući se na eventualne simptome. Tek kad mi je iz vrata, točno iznad ključne kosti, stršila limfna žlijezda, shvatio sam težinu situacije. Doktor Radan Džodić prenio mi je surovu stvarnost, istinu koju nisam htio prihvatiti. Istina je da sam imala rak štitnjače, s metastazama. Bila sam potpuno šokirana i nisam mogla vjerovati što čujem.

  • Mira je, vješto skrivajući svoju bolest i od obitelji, u početku bitku vodila sama. Pjevačica je priznala da straha nije bilo, jer nije željela otkriti svoju bolest. Kirurški zahvat trajao je punih šest sati. Tijekom ove operacije otkrio sam da sam dobio metastazirani rak. Moram priznati da me uhvatio strah dok sam se suočavao sa stvarnošću ove bolesti. Ipak, intervencija je uspješno završena, te su uslijedile naknadne liječničke kontrole. Nažalost, rezultati naknadne biopsije bili su daleko od pozitivnih.

U jednom trenutku, usred boli, zatekao sam se kako se smijem apsurdnosti svega toga. U pokušaju da zaštitim svoju obitelj od liječenja koje je uslijedilo, odlučio sam to držati skrivenim. Kad god bih ležala u bolnici, obavijestila bih ih da sam jednostavno u obilasku. Jedino je moja draga sestra Biljana bila upućena u istinu i ostala uz mene kroz cijelu muku. Naša pokojna majka Milka, osjetivši da nešto nije u redu, zvala me više puta dnevno.

  • Iz šok-sobe bih uporno odgovarala na njezine pozive, glumeći osjećaj blagostanja, dok u stvarnosti nije bilo sve u redu – iskreno je otkrila pjevačica za Glossy. Izašavši kao pobjednica iz najvažnijeg sukoba s kojim se ikada suočila, Mira je postala otpornija i hrabrija osoba. Trenutačno, ona daje prednost svojoj dobrobiti i ističe svoju averziju prema suosjećanju, s ciljem da inspirira i uzdigne druge koji se možda nalaze u sličnim okolnostima.

Unatoč mojoj stalnoj borbi, nastavljam ustrajati. Aktivno se bavim terapijom, dajem prednost svom imunološkom sustavu i konzumiram mješavinu vitamina. Nevjerojatno, još uvijek mogu pjevati dulje vrijeme, kao da moje zdravlje ostaje nepromijenjeno. Ne sviđa mi se kada me pojedinci sažalijevaju ili šire lažne priče o mom povlačenju sa scene ili nesposobnosti da pjevam. Dapače, da nema mogućnosti pomoći suoboljelnicima, nikada ne bih iznio svoju bolest u javnost.