Čuveni glumac Dragomir Bojanić Gidra ostaje nezaboravan i danas, više od tri decenije nakon što nas je napustio. Njegov šarm i jedinstvene interpretacije u brojnim kultnim filmovima i serijama učinili su ga ikonom domaćeg filma. Najpoznatiji je po ulozi Žike Pavlovića u seriji “Žikina dinastija,” koja je obeležila njegovo ime i postala sinonim za njegovu glumačku karijeru.

Dragomir Bojanić Gidra bio je glumac neponovljivog talenta i harizme, a njegov život bio je ispunjen ljubavlju prema svojoj supruzi, glumicom Ljiljanom Kontić. Zanimljivo je da se ženio tri puta, ali uvek sa istom ženom, što svedoči o njihovoj dubokoj i neprolaznoj ljubavi. Njih dvoje su se upoznali tokom studija na fakultetu i venčali su se 1966. godine. Iako su se povremeno rastajali i mirili, njihova ljubav je uvek prevazilazila sve prepreke.

  • Njihov burni zajednički život bio je obogaćen rođenjem kćerke Jelene 1970. godine. Njegov unuk, Jovan Stojanović, najčešće svedoči o Gidrinoj privatnoj strani. Iako je Jovan bio samo dete kada je Gidra preminuo, uspomene na deda-strica su mu ostale jasne i vedre.

Jovan opisuje dedu kao osobu koja je u svakodnevnom životu zračila optimizmom i šarmom, slično kako je to činio na filmskom platnu. Nikada nije video dedu tužnog ili neraspoloženog, već uvek nasmejanog i prijatnog. Jovan naglašava da je Gidra bio duboko posvećen svojoj supruzi Ljiljani i da su njihovi povremeni razlazi samo bili rezultat jake ljubavi koja ih je spajala.

Jovan Stojanović, sa svojim atraktivnim izgledom, uplovio je u svet manekenstva i postao prepoznatljiv po svojim nastupima na revijama i kampanjama poznatih brendova. Njegov šarm, koji mnogi smatraju naslednim, osvojen je od dede Dragomira Bojanića Gidre.

Jovan je pronašao sreću sa suprugom Majom, koja je profesionalna šminkerka, a njih dvoje su roditelji sina Alekseja. Njihova ljubav i porodica predstavljaju krunu lepog nasledstva i baštine porodične tradicije koja je započela s legendarnim Gidrom.

BONUS TEKST

Dragomir Bojanić, poznat i kao Gidra, bio je jedan od najvoljenijih i najuticajnijih glumaca jugoslovenskog i srpskog filma. Rođen 10. avgusta 1933. godine u Beogradu, Jugoslavija (današnja Srbija), Bojanić je stekao reputaciju izuzetno talentovanog i svestranog glumca koji je osvajao publiku svojim šarmom i autentičnim izvođenjem likova.

Počeo je svoju glumačku karijeru pedesetih godina prošlog veka, brzo se probijajući u svetu jugoslovenskog filma. Bojanić je igrao u brojnim popularnim filmovima, obuhvatajući komedije, drame i akcione filmove, što mu je donelo reputaciju jednog od najboljih glumaca svoje generacije.Bojanićev talenat i doprinos svetu filma bili su široko priznati. Tokom svoje karijere dobio je nekoliko nagrada, uključujući prestižnu Zlatnu arenu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Puli.

Jedna od njegovih najpoznatijih uloga bila je u komediji “Nacionalna klasa” iz 1979. godine, gde je tumačio lik poznat kao Gidra. Film, režiran od strane Gorana Markovića, postao je kultni klasik jugoslovenskog filma, a Bojanićevo izvođenje Gidre i danas se pamti kao jedno od najupečatljivijih u istoriji domaćeg filma.

Bojanićev talenat i doprinos filmskoj umetnosti bili su široko priznati. Tokom svoje karijere osvojio je nekoliko nagrada, uključujući prestižnu Zlatnu Arenu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Puli.

Dragomir Bojanić Gidra preminuo je 11. novembra 1993. godine, ali njegovo nasleđe i dalje živi kroz nezaboravne nastupe i uticaj koji je imao na jugoslovenski i srpski film.