U svojoj potrazi za što većim brojem čitatelja, moderni mediji često daju prednost ne baš provjerenim informacijama u odnosu nad moralnim i društvenim vrijednostima. Kako bi se istaknuli od ostatka konkurencije i kako bi privukli veliku publiku, te medijske organizacije često koriste strategiju označavanja svog sadržaja kao “ekskluzivnog”, međutim, ova oznaka može dovesti u zabludu, posebno u kontekstu kada su u pitanju intervjui s visokim državnim dužnosnicima, gdje se malo novinara usuđuje raspitivati ​​o osobnim životima tih pojedinaca izvan njihovih profesionalnih uloga.

Prisutnošću premijerke Ane Brnabić, portal “najžena” je zaslužio svoj status “ekskluzivne” platforme, i to s pravom, jer sam ja jedan od rijetkih sretnika koji su tome imali priliku svjedočiti. Beogradu, rodnom gradu Ane Brnabić, pripala je čast njezinog rodnog grada 1975. godine. U kolovozu 2016. godine preuzela je cijenjenu dužnost ministrice državne uprave i lokalne samouprave. Ponoseći se na MBA s cijenjenog Sveučilišta Hull u Velikoj Britaniji, ona donosi više od deset godina dragocjenog iskustva u suradnji s međunarodnim organizacijama, stranim investitorima, lokalnim samoupravama i javnim sektorom u Srbiji.

Kao članica Upravnog odbora neprofitne organizacije Peksim, imala je ključnu ulogu u stipendiranju iznimno nadarenih studenata iz Srbije i Makedonije. Ovi studenti, nakon završetka magisterija na Cambridgeu, motivirani su da se vrate u svoje zemlje i daju značajan doprinos napretku svojih gospodarstava i društava. Kao direktorica tvrtke Continental Wind Serbia (CWS), preuzela je ključnu ulogu u nadgledanju uspješne provedbe investicije vrijedne 300 milijuna eura za inicijativu vjetroelektrane smještene u općini Kovin.

Anina nepokolebljiva ljubav prema politici uvijek je bila očigledna, a obitelj je čvrsto stajala iza nje, posebice majka, koja je donedavno rijetko istupala u javnosti. Faza vrijedna spomena u njezinoj karijeri uključivala je aktivno sudjelovanje u raznim američkim konzultantskim tvrtkama koje su izvodile projekte u Srbiji uz potporu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Ana je bila zamjenica direktora za Projekt razvoja konkurentnosti Srbije, radila je kao stručnjak za Program reforme lokalne samouprave u Srbiji i preuzela je ulogu višeg koordinatora za Program gospodarskog razvoja općina.

Osnivanje Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) 2006. godine bio je ključni trenutak, a ona je odigrala ključnu ulogu u njenom nastanku. Radeći kao članica i naposljetku kao predsjednica Upravnog odbora NALED-a, odigrala je ključnu ulogu u njegovom rastu, transformirajući ga u vodeću privatno-javnu organizaciju posvećenu jačanju gospodarskog okruženja u Srbiji. Njegujući snažno partnerstvo s Vladom Republike Srbije, NALED je uspješno ojačao globalnu konkurentnost Srbije i odigrao značajnu ulogu u podizanju njezine pozicije na indeksu Doing Business Svjetske banke.

  • Dobitnica je cijenjene nagrade „Poslovna žena godine“ 2013. godine, i to u kategoriji „Društveno odgovorno poslovanje“.

  • Bacimo sada pogled na osobni život Ane Brnabić.

Priznajući svoje ograničene mogućnosti za tjelesnu aktivnost u posljednje vrijeme, premijerka je otvoreno otkrila svoju predanost održavanju kondicije odlučivši se koristiti stepenice kad god je to moguće. Ranije sam održavao hvalevrijednu razinu tjelovježbe redovitim posjećivanjem teretane ne manje od tri puta tjedno, a u mladosti sam prihvatio plivanje. Ana Brnabić tvrdi da je čaša piva ili bijelog vina ultimativni lijek za oslobađanje od stresa nakon napornog dana. Uz ono što naziva “konvencionalnim” načinom života, kulinarstvo također smatra sastavnim aspektom tog područja.

Za mene je kuhanje oduvijek služilo kao sredstvo za pronalaženje utjehe i unutarnjeg smirenja. Jednostavne radnje rezanja i kombiniranja sastojaka, zajedno s razmišljanjem o mogućim poboljšanjima za poboljšanje okusa, ispunjavaju me čistim užitkom. Ne ustručavam se pohvaliti da su moje lazanje doista bez premca. Iako bi neki mogli tvrditi da lazanje moje tete nose tu titulu, prošlo je dosta vremena otkako sam zadnji put napravio ovo izvrsno jelo. Jednom kada moje trenutne obveze završe, željno očekujem da ću ponovno oživjeti svoju ljubav prema kuhanju i ponovno uroniti u umjetnost spravljanja vrhunskih lazanja.

Na naše iznenađenje, Ana Brnabić se u kuhinji našla ranije nego što smo očekivali. Umjesto da priprema lazanje, vješto je pripremila slasnu seriju pilećih krilaca, pokazujući svoje majstorstvo roštilja. Ne samo da smo tijekom našeg razgovora prvi put svjedočili osmijehu premijerke Srbije, već smo zavirili i u intrigantne aspekte njezina osobnog života koje je dosad skrivala. Među raznim otkrićima, otkrili smo da redovito posjećuje kozmetičara svaka dva mjeseca i da se oslanja samo na jednu kremu za svoju dnevnu i noćnu rutinu njege kože. Kako bi izbjegla neugodnosti u trgovačkom centru i zbog ograničenih mogućnosti kupnje, posao kupovine garderobe povjerava svojoj partnerici Milici.