Kad čujemo ime Maja Volk, odmah je jasno da mislimo na spisateljicu, profesoricu, televizijsku voditeljicu, dramaturginju, a ponajviše na strastvenu zagovornicu zdrave prehrane, jer je svojim angažmanom na ovim prostorima stekla popularnost.

Često se zanemaruje da Maja potječe iz vrlo nadarene obitelji, što nije iznenađujuće, budući da je talent prisutan u obitelji. Mirjana Kodžić, poznata jugoslavenska glumica, majka je pojedinca, a Petar Volk, kazališni i filmski kritičar, povjesničar i teoretičar, otac. Godine 1928. Mirjana Kodžić rođena je u vrlo cijenjenoj poslovnoj obitelji u gradu Beogradu.

Nakon završene Glazbene škole i Muzičke akademije odlučila se baviti glumom, a diplomirala je i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu. U raznim kazalištima majka Maje Volk briljirala je kao dramska prvakinja, pokazujući svoj talent kroz zadivljujuće izvedbe klasičnog repertoara. Njezino prisustvo u raznim televizijskim serijama doista je zapaženo, a posebice nezaboravne uloge Ane Šumović u “Kazalištu u kući” i gospođe Agatonović u filmu “Nije nego”.

Maja Volk, poznata po tome što fizičkim izgledom i neizmjernom vitalnošću podsjeća na majku, napisala je brojne radio drame koje su se prikazivale na “Radio Beogradu”. Osim toga, napisala je ukupno deset romana, čime je zaslužila zaslužene pohvale. Suprotno svojoj izjavi, ističe da je među njezino troje djece njezina kći Milena najsličnija svojoj baki. Što se tiče redoslijeda rođenja, najstarije i najmlađe dijete prirodno imaju određeni “status”, dok se srednje dijete često nađe u problemu. Upravo je zato Milena, odrastajući kao srednje dijete, naučila koristiti svoj šarm kao sredstvo za izbjegavanje neželjene pažnje. Svoju karizmatičnost naslijedila je od majke, poznate glumice Mirjane Kodžić, a Milena je tu osobinu vješto iskoristila, ispričala je Maja u razgovoru za HELLO!.