Saobraćajne nesreće su postale gotovo svakodnevnica, obzirom da je sam tempo života ubrzan, i svakome od nas može se desiti da učestvujemo u nesreći bilo zbog trenutka nepažnje ili tuđe greške.

Prema tri različita izvora upućena u situaciju, Nova.rs je otkrila da je Dragan J. Vučićević, vlasnik Informera, dok je vozio pješački prijelaz u Žarkovu, naletio na pješakinju pod imenom S.A.

U pitanju je incident kada se Vučićević na raskrsnici Ratka Mitrovića i Ace Joksimovića sudario s mladom ženom. Unesrećena je prevezena u Urgentni centar na liječničku pomoć, gdje su joj konstatovane lakše ozljede.

Po dolasku na lice mjesta pojavio se i tužilac.

Prema tvrdnjama svjedoka incidenta koji su razgovarali sa Nova.rs, sudar se dogodio oko 19 sati. a uključivao je mladu djevojku. Na mjestu nesreće navodno su bile tri policijske patrole, kao i hitna pomoć u pripravnosti.

Prema iskazu jednog svjedoka za Nova.rs, Dragan J. Vučićević viđen je na licu mjesta kako vozi bijelu Škodu kada je djevojka udarena i odbačena dva-tri metra, pri čemu je pala na leđa. Djevojka je brzo prevezena na hitnu, a sve je završeno u sat vremena.

Nova.rs je od MUP-a pokušala da prikupi informacije o nesreći. No, u trenutku pisanja ovog teksta izjavljuju da ne posjeduju nikakve detalje o incidentu, a možda čak i negiraju njegovo događanje.

Vučićević se, međutim, naknadno oglasio na svojoj web stranici u kojoj je izjavio sljedeće:

Večeras, dok sam se sa posla vraćao automobilom Škoda, skrivio sam saobraćajnu nesreću na raskrsnici ulica Ratka Mitrovića i Ace Joksimovića u Žarkovu. Prema prvim liječničkim nalazima, jedna je osoba zadobila lakše ozljede.

Ja, Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, želim javno objaviti ovu informaciju. Nesreća se dogodila oko 19 sati.

Obavještavam javnost da su nadležna tijela provela istragu koja je bila u potpunosti usklađena sa pravnim sustavom. Službenici su također pregledali količinu alkohola u mom organizmu na licu mjesta, a rezultati su potvrdili da ga nema ni u tragovima.

Jako sam zabrinut za trenutno zdravstveno stanje ozlijeđene S.A. i jedina mi je želja da se što prije oporavi.

Dragan J. Vučićević u svom je priopćenju izrazio namjeru pomoći povrijeđenoj djevojci i njihovim najbližima u skladu sa svojim mogućnostima. Prenio je i iskrenu ispriku svim uključenima, te preuzeo punu odgovornost za nastalu situaciju.

Do tog trenutka ostali mediji nisu imali provjerene podatke niti potvrdu urednika portala, koji se na višestruke pozive za komentar nije odazvao.

O daljnjem razvoju situacije javnost će biti obaviještena. Srećom, zdravlje djevojčice nije bitno ugroženo.