Nakon razlaza s Jugoslavom Karićem, Elena Karaman, poznata dizajnerica namještaja, odlučila je prodati svoju kuću na Kosmaju Novaka Đokovića i kupiti susjednu nekretninu na kojoj bi mogla izgraditi vlastitu rezidenciju. S namjerom da se osami od vanjskog svijeta, Elenina je vila pomno izgrađena u srcu guste šume, okružena samo visokim drvećem. Ekipa “Blica” imala je priliku da istraži prostor u kojem se nalazi Elenina kuća, a vrlo brzo se pokazalo da do nje nije lako doći, jer je potrebno kretati se kroz lavirintsku šumu i proći uskim, improviziranim stazama.

 

  • U susretu s mještanima otkrili smo da su i fascinirani i puni straha kada je u pitanju Elenin život. – Postoji osjećaj straha koji obuzme mnoge pojedince kada je ugledaju, iako točan razlog tog straha ostaje nepoznat. Unatoč tome, odiše ljubaznošću i uvijek se nasmiješi kada je pozovu. Susrećemo je ne samo u trgovini nego iu obližnjoj konobi. Njezino je ponašanje jedinstveno, zbog čega je neki doživljavaju kao osebujnu ili iskrenu, ovisno o nečijoj perspektivi. Međutim, zbog nerazumijevanja, ovi rituali mnogima ulijevaju strah, tjerajući ih da izbjegavaju njezinu prisutnost, pa čak i da se klone njezine kuće kada prolaze pokraj nje, kako je ispričao stariji gospodin koji živi u obližnjoj kućici. Elena Karaman nedavno je otkrila da njena vila nosi ime Nemetona.

Nakon impresivnog razdoblja od deset mjeseci, konačno je očitovala svoju prisutnost u tom skrovitom kutku mog uma odakle potječu sve moje ideje i maštovite priče. Unutar tog svetog unutarnjeg vrta, prožetog božanskim nadahnućem poznatim kao AWEN, bit druidske tradicije, koncepcija našeg novog prebivališta, našeg vlastitog svetog utočišta, oblikovala se i njegovala vidljiva i nevidljiva energija, kako je izrazila Elena . Jelena i Novak Đoković značajno su kupili imanje na Kosmaju, koje se prostire na više hektara, od obitelji Karić.

 

  • Naime, kuću su kupili od Elene i Jugoslava, koji su je nakon razvoda odlučili prodati za pozamašnu svotu od 2,9 milijuna eura. Ova je transakcija obilježila opraštanje Elene od njezinog dragog prebivališta. Zbogom nastambi koja je nekada postojala samo u mojoj mašti i na kraju je pretvorena u opipljivu stvarnost. Ovo prebivalište, smješteno na komadu zemlje koje mi je služilo kao duboki učitelj, dalo mi je iscjeljenje, mudrost i duboku vezu sa svojim pravim ja i uzdignutom sviješću. Bilo je to utočište u kojem su cvjetale uzajamna briga i privrženost, dok sam ja njegovao kuću, a ona je, zauzvrat, njegovala mene. Unutar tih zidova snovi su se tiho izgovarali, molitve prizivale i oslobađale… sve s namjerom da budem na korist ne samo meni nego i široj zajednici. U posebnom tekstu objašnjeno je kako je Elena Karaman uspjela uvjeriti Jugoslava Karića da prihvati ulogu šamana unutar poganskog kulta.

Rođen 22. svibnja 1987. u Beogradu, koji je u to vrijeme bio dio Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (sada poznate kao Srbija), Novak Đoković se etablirao kao kultna i uspješna figura u svijetu tenisa. Široko je priznat kao jedan od najpoznatijih i najslavnijih igrača u povijesti sporta. Od malih nogu, Đoković je krenuo na svoje tenisko putovanje pokazujući svoje iznimne sposobnosti i obećavajuću budućnost.

 

  • Početkom 2000-ih ostavio je trag na globalnoj teniskoj sceni, trijumfirajući na brojnim juniorskim turnirima. To je otvorilo put njegovom brzom usponu u višim činovima, obilježenom stalnim uspjesima i napredovanjem. Godine 2008. Australian Open obilježio je važnu prigodu njegovog inauguralnog trijumfa na Grand Slam turniru. Potom je nizao pobjede na cijenjenim teniskim natjecanjima kao što su Wimbledon, US Open i Roland Garros. Đokovićev izniman pothvat trijumfiranja na sva četiri Grand Slam turnira učvrstio je njegov status jednog od nekolicine odabranih igrača koji su postigli ovu izvanrednu prekretnicu.

Ključna točka na njegovom profesionalnom putu dogodila se 2011., kada je doživio izvanrednu sezonu i popeo se na željenu poziciju svjetskog broja 1. U ovoj izvanrednoj godini trijumfirao je na tri od četiri Grand Slam prvenstva i osigurao pobjedu na 10 ATP turnira. turnirima, čime je stekao priznanje da je prvi tenisač koji je skupio više od 5 milijuna dolara u jednoj sezoni.

 

  • Đokovićeva reputacija proteže se na njegovu izdržljivost, mentalnu snagu i okretnost na teniskom terenu. Njegov način igre definiran je iznimnim obrambenim vještinama, preciznim udarcima sa zaleđa i sposobnošću da se nosi s bilo kojim protivnikom. Đokovićevi napori izvan terena poznati su po svom fokusu na humanitarnost i aktivizam. Njegova zaklada aktivno sudjeluje u inicijativama usmjerenim na obrazovanje i pomoć djeci diljem svijeta. Osim toga, poznat je po svojoj predanosti vegetarijanskom i bezglutenskom načinu života, kao i po svom istraživanju duhovnih praksi i alternativnih tehnika iscjeljivanja. Đoković je stekao ogromnu popularnost kako u Srbiji, tako i u svijetu, učvrstivši svoj status jednog od najomiljenijih sportaša. Njegova iznimna karijera, nepokolebljiva predanost sportu i izvanredna osobnost etablirali su ga kao pravu tenisku legendu.