Peđa i Ela Filipović upustili su se u avanturu koja će im promeniti život, dok su hrabro spakovali svoje stvari i krenuli na put u Sjedinjene Američke Države, vođeni nepokolebljivom odlučnošću da ostvare svoj dugo mami san.

Nakon što su uspostavili uspješnu prisutnost u Philadelphiji više od jedne decenije, stekavši poštovanje u poslovnom svijetu i snažan društveni položaj, upustili su se u hrabru novu avanturu spakovavši cijeli svoj život na brod koji su lično konstruirali pod nazivom “Ann Vera” i otplovili za Boku, s nepokolebljivom vjerom u svoj put. Iako su planirali da tamo usidre svoj brod, nisu bili spremni u potpunosti napustiti mogućnost budućih putovanja.

Nakon što su krenuli na izazovno putovanje u trajanju od više od tri i po mjeseca, pojedinci porijeklom iz Sjedinjenih Država i Srbije, a to su Amerika i Boka Filipovići, uspješno su preplovili brojne prepreke. Njihov nevjerovatan podvig uključivao je osvajanje ogromnog Atlantskog okeana i prolazak kroz podmukle vode šest različitih mora. Uprkos suočenju sa žestokim olujama, razornim uraganom, pa čak i sudaru sa kolosalnim kitom, ovi neustrašivi avanturisti ostali su neustrašivi. Osim toga, naišli su na mučan incident u kojem su njihovi instrumenti pokvarili rad unutar zbunjujućeg Bermudskog trougla i morali su se uhvatiti u koštac s nevoljom da se njihov propeler zaplete u mrežu usred prostranstva okeana.

Međutim, uprkos ovim opasnim susretima, njihovo raspoloženje je ostalo visoko dok su se upuštali u iskrene razgovore o svojim iskustvima. Konačno, njihovo mukotrpno putovanje se završilo spokojno jer su pronašli utjehu i olakšanje, usidrivši se u mirnim vodama Kumborskog zaliva. Ispunjeni mješavinom neodoljivih emocija i ukrašeni blistavim osmjesima, uživali su u svom postignuću.