Aco Petrović, renomirani hrvatski košarkaš i trener, izrazio je najoštriju osudu brutalnog napada koji se dogodio u Zadru, na meti delegacije Crvene zvezde Meridianbeta i novinara iz Beograda. Skrećemo vam pažnju da su se u subotu dogodila dva odvojena incidenta u kojima su huligani gađali i napali dvojicu srpskih novinara u Zadru. Takođe, nedugo kasnije, žrtva ovih nasilničkih radnji postao je i član Upravnog odbora Crvene zvezde, koji se u tom trenutku našao u društvu prijatelja.

Incidentom koji je izazvao veliku pometnju u regionu osvrnuo se i prethodni selektor Hrvatske, koji je putem Tvitera izrazio neodobravanje napada na Srbe. Nadalje, naglasio je da je skandal nanio ogromnu štetu ne samo gradu Zadru već i košarkaškom sportu u cjelini. Petrović je na svom Tviter nalogu izrazio potpunu nevericu i gađenje, ističući u kojoj meri jedan divljački ispad može naneti značajnu štetu ne samo jednom košarkaškom klubu, već i čitavom gradu i samom sportu. Njegova izjava izazvala je širok spektar odgovora košarkaških entuzijasta iz Hrvatske i Srbije.

Za mene je to bilo prilično neobično i neočekivano. Fudbalska reprezentacija Partizana nedavno je naišla na topao i srdačan prijem u gradu Splitu. Nisam mogao a da ne pomislim da su naš odnos i način na koji se takmičimo napredovali na viši standard. Međutim, čini se da je nekoliko budalastih pojedinaca uspjelo sve pokvariti svojim destruktivnim ponašanjem. Uprkos ovom neuspehu, vredi napomenuti da je Partizan iu gradu Zadru doživeo pristojan prijem i poštovanje.

U trenutku kada počnete vjerovati da se dešavaju pozitivni pomaci, podstičući zdravu konkurenciju i prihvaćanje, iznenadni upad primitivnog ponašanja služi kao oštar podsjetnik na pravo stanje stvari. Podsjećajući na nedavni incident gdje je Gripe Obradović dobio aplauz, postaje evidentno da pojedini pojedinci, koji svojim razmišljanjem liče na neandertalce, brzo poništavaju svaki napredak.