Crno-beli su se oglasili povodom tužne smrti proslavljene fudbalske ikone Partizana Mustafe Hasanagića, koji je preminuo u 83. godini. Bili smo duboko tužni kada smo jutros primili vijest o smrti Mustafe Hasanagića, istinske ikone jugoslovenskog fudbala.

Zauvek će ostati upamćen kao istaknuti član renomiranih “Partizanovih beba” i legendarni napadač iz najslavnije Partizanove generacije. U ovom trenutku neizmerne tuge, FK Partizan izražava iskreno saučešće i duboko saučešće njegovoj ožalošćenoj porodici i bliskim prijateljima. Naše misli su sa njima u ovom teškom periodu. Klub žali zbog gubitka ovog neverovatnog talenta, a mi se pridružujemo fudbalskoj zajednici u odavanju počasti njegovom izuzetnom doprinosu sportu.

Neka mu duša počiva u vječnom miru. Doprinos Mustafe Hasanagića sportu zauvijek će se pamtiti i slaviti. Njegova vještina, talenat i nepokolebljiva posvećenost igri poslužili su kao inspiracija nebrojenim ambicioznim fudbalerima. Njegovo naslijeđe će nastaviti živjeti, služeći kao podsjetnik na njegova izuzetna dostignuća i uticaj koji je imao na sport. U ovom teškom vremenu, naše misli i molitve su sa porodicom Mustafe Hasanagića, dok ona prolazi kroz ovaj ogroman gubitak. Neka nađu utjehu u dragim uspomenama i neizmjernom ponosu koji je unio u njihove živote, a njegova duša neka počiva u vječnom miru.

FK Partizan zajedno sa fudbalskom zajednicom oplakuje gubitak prave legende. Hasanagić je pripadao renomiranoj generaciji koja je nastupila u finalu Kupa evropskih prvaka 11. maja 1966. godine. Isticao se kao jedan od ključnih faktora na njihovom putu, posebno svojim odlučujućim golom u polufinalnoj utakmici protiv Manchester Uniteda u Beograd, koji je plasman u finale obezbedio pobedom od 2:0. Dugo očekivana kup utakmica održana je na stadionu Heysel u Briselu, privlačeći impresivnu publiku od preko 55.000 gledalaca.