U mjesecu maju,žena po imenu Heather Vendert je pretrpjela srceparajući gubitak kada je njen suprug preminuo zbog povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći. Osim razornog gubitka Stew-a, koji je duboko utjecao na nju, bila je suočena i sa nezamislivom tragedijom. Heder se borila da se pomiri sa smrću svoje voljene osobe, što ju je navelo da svakodnevno posećuje groblje.

 

 

 

Tokom ovih posjeta, ostavljala bi iza spomen obilježja cvijeće i omiljenu marku cigareta. Kako je vrijeme prolazilo, njena rutina se mijenjala i počela je posjećivati ​​samo jednom sedmično. Međutim, nakon što su prošle dvije sedmice od sahrane, primijetio sam svježe cvijeće na grobu svakog vikenda. Uprkos mom ispitivanju, njegovi prijatelji nisu mogli dati zadovoljavajući odgovor na pitanje da li su oni ti koji stoje iza tog ljubaznog gesta. Bila je misterija ko bi mogao biti odgovoran, jer pokojnik nije imao drugih članova porodice osim njegovih najbližih rođaka. Ova zapažanja je s nama podijelila Heather. Nakon što je shvatila, odlučila je promijeniti svoj svakodnevni ritual. Obavezala se da će od tog trenutka posjetiti grob petkom popodne ili subotom ujutro. Nakon naporna dva mjeseca, konačno sam ugledao osobu koju sam tražio.

 

 

 

 

 

Sudbina mi se nasmiješila kada sam je neočekivano naišao kod fontane, koja se nalazila oko 200 stopa od Stew-a. Dok sam se okretao, ugledao sam ženu u tridesetim godinama fiksiranu na spomenik. Obuzeo me drhtaj koji mi je prošao niz kičmu, a nalet misli preplavio mi je um. Da li je moguće da je Stu imao tajnog ljubavnika? Samo razmišljanje o toj mogućnosti bilo je dovoljno da me razbije, priča Heder. Kada je prišla ženi, obuzela ju je neobjašnjiva nelagodnost, zbog čega je stajala mirno. Kada je Heather stigla ovamo, nije bila sigurna kako da reaguje i mogla je samo da bulji u zemlju. Nedugo prije nego što je nepoznata osoba otkrila da Stu ima kćerku iz prethodne veze, koju je bio otac prije nego što je upoznao Heather. Veza je prekinuta zbog ženine ovisnosti o drogama, zbog čega Stu nije znao za postojanje djeteta. Tri godine kasnije, otkrio je istinu i čak se podvrgnuo DNK testu kako bi potvrdio očinstvo.

 

 

Od tada je održavao povremenu komunikaciju i sa majkom i sa ćerkom. Stu je odlučio sakriti ovu informaciju od Heather kako bi izbjegao njeno uznemirenje zbog njegove prošlosti. Heather je, u najmanju ruku, zatekla nespremnu vijest. Duboko ju je uznemirilo što je tako dugo skrivao postojanje svoje ćerke sa drugom ženom, kao i što ju je držao skrivenom od Heder. Nakon toga su se dogovorili da se sastanu uz kafu gdje su razgovarali o raznim stvarima. Majra je sa Heder podelila svoje ime i pružila uvid u oblasti njenog života koje je Heather bila radoznala. Međutim, Heder se nije mogla otarasiti pomisli da je, ako je toliko dugo skrivao postojanje sopstvene ćerke, koje bi još tajne mogao da krije od nje.