Marija Šerifović je izuzetno renomirana i proslavljena pop vokal, koja je stekla ogromnu slavu i obožavanje svojih obožavalaca. Takođe je ušla u istoriju kao inauguralna šampionka prestižnog „Pesme Evrovizije“ predstavljajući Srbiju. Svojim izuzetnim talentom i zadivljujućim glasom uspjela je da očara publiku i ostavi neizbrisiv utisak u njihovim srcima. U narednim paragrafima, dalje ćemo se upustiti u njen slavni profesionalni put i istražiti zamršenosti njenog ličnog života, budući da ona stoji kao eminentna i uticajna figura u oblasti muzike.

Izuzetan muzički talenat Marije Šerifović može se pripisati njenoj majci Verici, poznatoj pevačici u muzičkoj industriji. Međutim, manje je poznata činjenica da su i Marijini djed i baka po majci bili vrlo vješti pjevači, specijalizirani za tradicionalne narodne i starogradske pjesme. Po završetku srednje škole, Marija Šerifović se sa majkom Vericom preselila u Beograd i odlučila je da nastavi školovanje na Fakultetu za menadžment. Marija je stekla široko priznanje svojim izvanrednim nastupom na Pesmi Evrovizije, zadivivši publiku svojom izvedbom moćne pesme “Molitva”.

Pojava Marije Šerifović izazvala je veliku pažnju i izazvala brojne razgovore u javnosti. Ono što je izvanredno je da je njen imidž ostao dosljedan i nepromijenjen tokom godina. Poznata pjevačica stvorila je jedinstvenu i lako prepoznatljivu ličnost, ima kratku kosu, oblači farmerke, majice i košulje koje bi neki mogli označiti kao “samačke”. Ovaj prepoznatljiv stil učinio ju je odmah prepoznatljivom među svojim obožavateljima.

U stvari, ona je u više navrata samouvjereno tvrdila da je njen izgled zaista izuzetan, te da je i dalje nezainteresirana za bilo kakve negativne komentare koji bi se mogli pojaviti na raznim platformama društvenih medija. U svetu Marije Šerifović koja se neprestano razvija, njen izgled je doživeo transformaciju koja je privukla pažnju korisnika društvenih mreža.