Pjevačicu Dunju Ilić mnogi pamte ne samo po brojnim hitovima već i po intrigantnom privatnom životu. Kratko se zabavljala s pjevačem Darkom Lazićem, o kojem je pohvalno govorila, a drugom prilikom izrazila je divljenje Dadu Polumenti i Sergeju Trifunoviću, smatrajući ih najatraktivnijim muškarcima na našim prostorima, dok je Đole Đogani za nju oličenje seksipila.

Iako je prvotno trebala sudjelovati u reality showu “Farma”, na kraju se morala povući zbog nedostupnosti lijekova protiv epilepsije. Tijekom gostovanja u hrvatskom showu “Red Carpet” neustrašivo je raspravljala o temama vezanim uz seks, a čak je pokazala i donje rublje koje nosi za takve prilike. Dok se o Dunjinom popustljivom načinu života šuškalo već neko vrijeme, njezine su nevolje dosegle vrhunac 2014. kada se našla u zatvoru. Višestruki slučajevi vožnje pod utjecajem i izazivanja prometnih nesreća natjerali su je da shvati da je dotaknula dno, ugrožavajući i sebe i druge.

Nakon liječenja od ovisnosti o alkoholu, drogama i kockanju, shvatila je da su je te destruktivne navike potpuno transformirale u osobu koju više ne prepoznaje. Usprkos brojnim preprekama, uspjela je pobijediti svoje demone i potražiti utjehu u islamskoj vjeri, potpuno joj se predajući u džamiji u Sjenici. U početku je svoje vrijeme dijelila između Beograda i Sarajeva zbog bivšeg partnera, ali je na kraju donijela odluku da se skrasi u Sarajevu, privučena sporijim ritmom života. Dok su mediji nagađali da je njezino obraćenje i promjenu stila života potaknulo ljubavno zanimanje, kasnije je otkriveno da se nakon što je otkrila da je oženjen vratila prijašnjem načinu života. Nizom neočekivanih događaja uplovila je u dvotjedni brak sa Sašom Grujićem, 19 godina starijim muškarcem kojeg je srela na nastupu u Vranju. Putevi su im se ukrstili na uskom stubištu, gdje ju je Saša viteški spriječio da padne, a pritom se nenamjerno ozlijedio.

Nakon dolaska hitne pomoći, Dunja je lažno izjavila da se zaručila kako bi ostala uz svog partnera u bolnici. Njihova ljubavna priča započela je izvanrednom i trenutnom vezom, koja ih je potaknula da donesu odluku o vjenčanju nakon samo mjesec dana veze. Iako su Dunjini roditelji bili ushićeni, njihova bračna sreća bila je kratkog vijeka, svega dva tjedna. Razočarana i razočarana Dunja oglasila se na društvenim mrežama kako bi izrazila nezadovoljstvo navodeći da osoba koju je nekada voljela kao Sašu više nije prepoznatljiva. Neustrašivo je najavila da se namjerava razvesti od njega nakon što izađe iz zatvora. Pjevačica je 2015. godine na društvenim platformama podijelila fotografiju na kojoj je zabilježila nježan trenutak dok joj partner nježno ljubi trbuh. U medijima su se pojavila nagađanja da Dunja čeka dijete sa svojim ruskim partnerom, no pomnije proučavanje njezinih objavljenih fotografija na društvenim mrežama brzo je demantiralo te tvrdnje.
S velikom hrabrošću, otvoreno je priznala svoju bitku s bipolarnim poremećajem, stanjem koje ju je pogađalo od adolescencije, što je rezultiralo značajnim bolom za nju i za one koji su joj bliski. Prema medijskim izvorima, preselila se u Prištinu na Kosovu 2015. godine i trenutno tamo živi.

Umjetnik posjeduje široku lepezu body arta, koja se sastoji od brojnih tetovaža, od kojih je pet napravljeno u jednom danu. Nakon toga nastavila je ugravirati dodatne dizajne na svoju ruku i leđa, dok je istodobno tvrdila da je težila isključivo kozmetičkim poboljšanjima samo za svoje usne, oštro poričući bilo kakav interes za povećanjem grudi kao čin ljutnje. Inzistirajući na tome da joj primarni cilj nije traženje pažnje, ona gorljivo izražava svoju nepokolebljivu predanost svim svojim nastojanjima, osiguravajući da ostane vidljiva. Unatoč privremenom povlačenju iz javnosti, zadržala je vezu sa svojim pratiteljima dijeleći osobne fotografije na raznim platformama društvenih medija.
Nakon desetogodišnje pauze, trijumfalno se vratila omiljena pjevačica Dunja Ilić, izronivši iz dubina “medijske opskurnosti” kako bi podijelila svoj burni put. Tijekom godina, Dunja se suočavala s brojnim izazovima, podnoseći srceparajući gubitak voljenih osoba, ploveći kroz turbulentne veze i upuštajući se u osobnu borbu s alkoholom, među raznim drugim preprekama.

U nizu nesretnih okolnosti, uključujući gubitak mojih stvari i krađu putovnice, našao sam se zaglavljen na ulicama Napulja. Ova me nesretna situacija navela da provedem dulje vrijeme u Italiji. Za to vrijeme naišao sam na kofer u kojem se nalazio vrijedan laptop vrijedan otprilike 800 €. Međutim, napravio sam žalosni izbor da ga prodam za samo 20 eura, umjesto toga odlučivši se za bocu viskija. Kao rezultat toga, morao sam izdržati dvije noći spavajući na improviziranom madracu na ulici prije nego što sam konačno odlučio potražiti pomoć od vlasti. U tom su trenutku kontaktirali moje roditelje da dođu i vrate me u Srbiju, jer nisam imao osobne dokumente. U tom me trenutku doista pogodila sva težina mog beskućništva i dubina u koju sam pao.