Doktorka Daniela Eger ističe da među faktorima koji dovode do masne jetre može biti i višak kilograma. Na platformi TikTok, preporučila je prirodni napitak koji, prema njenim tvrdnjama, može pomoći u rešavanju ovog zdravstvenog problema.DOKTORKA OTKRILA KOJE PIĆE ČISTI I NAJMASNIJU JETRU: Pije se TRI PUTA dnevno TRI DANA, a rezultat je RAVAN ČUDU

Recept za napitak protiv masne jetre i eliminacije toksina iz ovog organa, što sprečava normalno funkcionisanje, uključuje sledeće sastojke: tri isceđena limuna, šolju iseckanog peršuna, pet stebala celera i šest čaša vode. Svi sastojci se blendaju zajedno.

Prema preporuci doktorke naturopatije, ovaj napitak se konzumira na prazan stomak tri puta dnevno tokom tri dana. Nakon toga, pravi se pauza od sedam do 10 dana, a ciklus se može ponoviti po potrebi.

Pod pojmom masne jetre, odnosno steatosis hepatis, koji prate simptomi i uzroci, podrazumeva se nagomilavanje masti u ćelijama jetre, hepatocitima, bez očiglednog oštećenja i fibroze jetre. Alkoholna masna jetra predstavlja najčešći, najblaži i gotovo uvek reverzibilni oblik bolesti jetre izazvane konzumiranjem alkohola.

Drugi tip, nealkoholna masna jetra, označava steatozu jetre bez oštećenja ćelija i fibroze i često je povezana sa metaboličkim faktorima. Ovo stanje može biti povezano sa raznim komplikacijama, uključujući cirozu i primarni karcinom jetre. Potrebno je obratiti pažnju na ove simptome i pristupiti odgovarajućem lečenju kako bi se sprečile ozbiljne komplikacije.