Dragana Mirković trenutno prolazi kroz izuzetno težak period svog života zbog odluke da se razvede od biznismena Tonija Bijelića. Dok su mnogi očekivali da će se povući iz javnosti i posvetiti odmoru, najnoviji potezi popularne pevačice govore suprotno.

  • Pre oko deset dana, Dragana je objavila da se razvodi nakon 24 godine braka, što je šokiralo sve njene fanove i široku javnost. Međutim, mediji i njene kolege već su dugo znali da njen brak nije bio tako idealan kao što su svi mislili. Prema rečima novinarke Jovane Jeremić, problemi u braku trajali su čak deset godina, a mnogi su bili svesni Tonijevog neodgovornog ponašanja prema Dragani.

Dragana je, kako se čini, odlučila da prekine sa životom u lažnom braku i da više ne trpi Tonijeve neprimerene postupke. Njena javna objava o razvodu jasno pokazuje da je rešena da krene dalje i pronađe sreću van takvog odnosa.

U ovim izazovnim trenucima, Dragana je pronašla veliku podršku u svojoj porodici, ali i među svojim vernim fanovima. Njihova podrška postala je očigledna na svim koncertima koje je nedavno održala. Ta podrška joj daje snagu da nastavi sa svojom muzičkom karijerom i vredno radi na novim projektima.

Na svom Instagram profilu, Dragana je objavila fotografiju sa hrvatskim pop pevačem Ivanom Zakom, s kojim je snimila novu duetsku pesmu “Kad srce stane”. Ova pesma će uskoro biti predstavljena njenoj publici, a pokazuje kako Dragana nastavlja sa svojom karijerom uprkos izazovima koje trenutno prolazi u privatnom životu.

BONUS TEKST

Lan je drevna biljka koja se koristi već od vremena praistorije, a njegovo gajenje datira još iz vremena Vavilona, oko 3000 godina pre nove ere. Od tada se lan koristi ne samo kao izvor vlakana, već i kao lekovita biljka, što je postalo još popularnije u savremenom dobu.

Jedna od najvažnijih osobina lana je njegov bogat sadržaj omega-3 masnih kiselina, koje su od velike koristi za kardiovaskularno zdravlje. Laneno seme može smanjiti nivo lošeg holesterola u krvi, što štiti srce i krvne sudove. U lanu se nalazi alfa-linolenska kiselina koja može pomoći osobama koje pate od astme i Parkinsonove bolesti. Takođe, preporučuje se osobama koje su već doživele infarkt, jer može značajno smanjiti rizik od ponovnog srčanog udara.

Lan sadrži i biljne estrogene, što ga čini korisnim za žene u menopauzi. Lan može ublažiti simptome menopauze, kao što su depresija, navale vrućine i noćno znojenje. Takođe, postoje naučne studije koje sugerišu da lan može pružiti zaštitu od određenih tipova raka, uključujući rak dojke, jajnika, debelog creva i prostate.

Laneno seme je bogato vlaknima, što ga čini korisnim za lečenje problema sa varenjem, kao što je zatvor. Takođe, konzumacija lana može smanjiti rizik od atipične depresije i pomoći osobama koje pate od kliničke depresije.

Da bi se iskoristile sve blagodeti lana, preporučuje se mlevenje lanenog semena pre konzumacije. Potražnja za lanom je u porastu zbog sveobuhvatne informisanosti o njegovim prednostima, a lan se koristi i u poljoprivredi, jer kokoške koje jedu laneno seme proizvode jaja s višim nivoom omega-3 masnih kiselina.

Laneno ulje je jedan od najpoznatijih proizvoda od lana i ima širok spektar lekovitih svojstava. Može zaštititi srce i krvne sudove, smanjiti rizik od srčanog i moždanog udara, kao i od nekih vrsta raka. Laneno ulje može umanjiti bolove u zglobovima kod artritisa, ublažiti simptome menopauze i sprečiti pojavu žučnih kamenaca. Takođe, laneno ulje podstiče metabolizam masti u organizmu i blagotvorno deluje na kožu, kosu i nokte, pružajući im sjajan i zdrav izgled.

Uzimajući u obzir sve navedene prednosti, jasno je zašto se lan i laneno ulje smatraju važnim dodacima ishrani i zdravom načinu života.