Suzana Mančić je poznata javna ličnost, popularna kao voditeljka Loto emisija, spisateljica i jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije. Njena lepota je cenjena kako sa šminkom, tako i bez nje, a smatrana je za jednu od najlepših žena svog vremena.

U svojoj autobiografiji “Neukrotivo srce” Mančić je otkrila mnoge detalje iz svog ljubavnog života, otkrivajući kako je svojom lepotom zavela mnoge. Iako je izgled modernih lepotica često povezan s plastičnom hirurgijom, lepota Suzane Mančić se nikada nije dovodila u pitanje, čak i kada se pojavljivala bez šminke tokom svoje najveće slave.

Suzana je objasnila da se neguje od rane mladosti, navodeći da je njena majka naučila kako da se brine o svojoj koži. Ona koristi lagane kreme, izbegava sapun za pranje lica i redovno odlazi kod kozmetičara jednom mesečno. Mančić se uvek trudila da vodi računa o svom izgledu, ne odlazeći na spavanje sa šminkom i investirajući u kvalitetnu negu.

Takođe, Mančić ističe važnost umerenosti u estetskim korekcijama, naglašavajući da želi da ostari lepo. S obzirom na to da se estetski zahvati danas široko primenjuju, ona se trudi da pronađe pravu meru kako bi očuvala prirodnu lepotu svog lica.

Na osnovu fotografija na kojima se pojavljuje bez šminke, jasno je da Suzana Mančić i dalje izgleda veoma dobro za svoje godine, a sve estetske korekcije koje je imala bile su urađene s oprezom i merom.

BONUS TEKST

Masline i maslinovo ulje su vrlo cenjeni u mnogim delovima sveta, posebno zbog svojih mnogih zdravstvenih koristi. Kroz istoriju, masline su simbolizovale mir, moć i plodnost. Masline su poreklom iz Mediterana i zapadne Azije, a njihova upotreba datira više od 7000 godina unazad. Drevni Grci koristili su maslinovo ulje u zdravstvene svrhe, a maslinovo drvo može živeti nekoliko vekova.

Masline se uzgajaju u mediteranskim regionima kao što su Sredozemlje, Izrael, Palestina, Južna Afrika, Čile, Peru i Kalifornija. Plodovi se beru u septembru, ali se obično ne jedu sveži već zahtevaju određenu pripremu. Maslinovo ulje, posebno hladno ceđeno, smatra se jednom od najzdravijih namirnica u kuhinji.

Lekovita svojstva maslinovog ulja uključuju antioksidansne osobine, a sadrži vitamine E, C, D, A i K, kao i druge hranljive i lekovite materije. Upotreba maslinovog ulja može pomoći u prevenciji i lečenju raznih zdravstvenih problema, uključujući probleme sa varenjem, krvnim pritiskom, dijabetesom i mnogim drugim.Maslinovo ulje je bogato antioksidansima, vitaminima E i K, kao i nezasićenim masnim kiselinama. Ove hranljive materije pomažu u prevenciji i lečenju mnogih zdravstvenih problema, uključujući bolesti srca, dijabetes, visok krvni pritisak, reumatizam i druge. Takođe, maslinovo ulje može imati antiinflamatorna i antibakterijska svojstva.

Maslinovo ulje se takođe koristi u kozmetici za negu kože, kose i noktiju, zbog svojih pozitivnih efekata na zdravlje i lepotu. Preporučuje se redovna upotreba maslinovog ulja u ishrani i kozmetici zbog njegovih mnogih blagodeti.U kozmetičke svrhe, maslinovo ulje se koristi za hidrataciju i negu kože, kose i noktiju. Ima umirujuće dejstvo na suvu kožu i pomaže u tretmanu kožnih problema kao što su ekcemi i akne.

Zbog svojih brojnih prednosti, masline i maslinovo ulje su dragoceni dodatak svakodnevnoj ishrani i nezi. Redovna upotreba maslinovog ulja može doprineti boljem zdravlju i izgledu.